Butlletí Benestar
Novembre - Desembre 2022 - #141

Destaquem

Aprovada la convocatòria de subvencions a favor d’entitats sense finalitat de lucre 2023

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

Ahir, dijous 22 de desembre, el Ple de la Diputació de Barcelona va aprovar una nova convocatòria de subvencions a favor d'entitats sense finalitat de lucre 2023 el període de sol·licituds de la qual anirà del 2 al 31 de gener de 2023 (ambdós inclosos). [+]

A la tarda, va tenir lloc una sessió informativa de la convocatòria, en línia, que va comptar amb l’assistència de prop de mig miler de representants d’entitats. Lluïsa Moret, diputada d’Igualtat i Sostenibilitat Social, va obrir la sessió amb una presentació institucional de la convocatòria.

En la seva intervenció Moret va posar en valor les entitats com a palanca de canvi “per a una transformació cap a comunitats i societats amb més igualtat, més benestar, més salut i més cohesió”. Moret va assenyalar que “la convocatòria d’ajuts permet consolidar un treball que, al llarg d’aquests anys de mandat, hem orientat cap a unes línies estratègiques”. Moret va destacar aspectes com la garantia dels drets bàsics i l’atenció a les persones en situació de vulnerabilitat o de risc social; la resposta a les necessitats de cura en la comunitat; aprofundir en la mirada de cicle de vida centrant l’atenció en etapes com la infància, l’adolescència o l’envelliment, i finalment, la mirada de diversitat de gènere, cultural o d’origen, incidint en la reducció de les desigualtats socials i aprofundint en la lluita contra la discriminació i contra les violències, amb un èmfasi especial envers les violències masclistes.

Finalment, Moret va remarcar que la Diputació de Barcelona, a través de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social, “està al costat del municipis de la província de Barcelona perquè puguem teixir aliances fortes i amb capacitat d’incidir i de transformar socialment”.

Enguany es destinen a la convocatòria 2.640.645€, dels quals 650.645€ corresponen a projectes relacionats amb el Programa A. Cures en la comunitat; 1.327.000€ pel Programa B. Drets bàsics i persones en situació de vulnerabilitat i/o risc social; 73.000€ per al Programa C. Cicle de Vida i 590.000€ al programa D d'Igualtat de gènere, interculturalitat i convivència. En el període 2019-2023 s’ha incrementat l’import destinat a aquestes subvencions un 16,07 %.

La convocatòria haurà de tramitar-se a través de la seu electrònica de la Diputació de Barcelona.

Podeu accedir a tota la informació relacionada amb la convocatòria aquí. En aquest mateix enllaç, posem a la vostra disposició l’enllaç a la gravació de la sessió informativa d’ahir.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #141 - Novembre - Desembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar