Butlletí Benestar
Novembre - Desembre 2022 - #141

Addiccions

El Centre Spott a "El Periódico"

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

El Centre SPOTT (Centre de prevenció i atenció a adolescents, joves i les seves famílies en matèria d’addiccions) de la Diputació de Barcelona ha participat en l’entrevista publicada l’1 de novembre a El Periódico “Llistes d’espera en la salut mental: mes de 1.600 pacients busquen residència a Catalunya”. [+]

L’entrevista recull, amb el testimoni de l’Associació de Familiars d’afectats per Trastorns de conducta- AFATRAC, la manca de recursos assistencials públics en l‘àmbit de la salut mental pels seus fills/es. 

A l’entrevista, el Centre SPOTT, fa èmfasi en l’increment de demandes rebudes de tractament per ús problemàtic o addició a les pantalles en adolescents i joves que presenten patologia dual (presencia simultània d’un trastorn addictiu i d’un trastorn mental). Aquests són casos d’alta complexitat, de pitjor pronòstic i que requereixen tractaments més flexibles, intensius i de llarga durada. Encara que el tractament de primera elecció és l’ambulatori, en ocasions, es requereix l’ingrés en centres terapèutics residencials i es posa en evidència la manca de recursos públics d’aquests tipus. Cal una detecció precoç i una intervenció especialitzada en adolescents i les seves famílies. 

Per tal de donar resposta a aquesta necessitat d’atenció integral especialitzada, el Centre SPOTT, disposa d’un servei gratuït: 

Per a més informació, consulteu la web del Centre Spott.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #141 - Novembre - Desembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar