Butlletí Benestar
Novembre - Desembre 2022 - #141

Addiccions

Iniciem el 5è Espai de millora contínua

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

Iniciem el 5é Espai de millora contínua dels plans locals de prevenció de drogues i ús problemàtic de pantalles al Pati Manning. Es tracta d’un recurs tècnic que es pot demanar a través del Catàleg de serveis de la Diputació de Barcelona dins del termini de sol·licitud anual. [+]

Aquest espai s’adreça a tècnics i tècniques municipals que treballen en municipis que tenen un Pla d’Addiccions en fase d’implementació i l’objectiu és promoure la reflexió, la millora conjunta de les intervencions i les metodologies que es realitzen als municipis.
L'Espai de millora és concebut com un lloc d’intercanvi, reflexió, innovació, aprenentatge i de construcció de noves propostes i de nous instruments de suport als i les professionals, per tal de compartir necessitats, definir estratègies de millora i adaptació al context actual, entorn a conceptes i metodologies que formen part de la implementació de Plans d’Addiccions.

L’assessorament s’estructura a partir de les necessitats dels ens locals participants a l’espai i consta d’un total de 6 sessions: una sessió inicial on es debaten quines són les necessitats que es volen treballar a l’espai i es concreta la proposta de temes de debat, i  5 sessions de treball grupal amb una periodicitat mensual.

Enguany hi participen 20 ens locals. Els temes escollits per treballar a les sessions de l’espai de millora 2022 són:

  • 1ª Sessió: Nous escenaris digitals per part dels joves + Noves «addiccions» i riscos digitals.
  • 2ª Sessió: Vapeig, catximbes i succedanis + Actualització cànnabis + Actualització del MDMA.
  • 3ª Sessió: Salut mental i addiccions.
  • 4ª Sessió: Com motivar la participació: Tècniques de «persuasió i canvi».
  • 5ª Sessió: Presentació de 4 experiències locals + presentació del portal de bones pràctiques del PNSD (Pla Nacional sobre drogues).

Per saber-ne més:

- Document final “Espai de millora contínua dels plans locals de prevenció de drogues i ús problemàtic de pantalles 2021: orientacions aplicades per a la millora dels plans locals de drogues i ús problemàtic de pantalles”. 

- Document final “Espais de millora contínua dels plans locals de prevenció de drogues i ús problemàtic de pantalles 2020: orientacions aplicades per a la millora dels plans de prevenció de drogues”

- Document final “Espai de millora contínua dels plans locals de prevenció de drogues 2019: orientacions aplicades per a la millora dels plans municipals de drogues”

- Document final “Espai de millora contínua dels plans locals de prevenció de drogues 2018: orientacions aplicades per a la millora dels plans municipals de drogues”.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #141 - Novembre - Desembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar