Butlletí Benestar
Novembre - Desembre 2022 - #141

Infància i adolescència en risc i famílies

Reptes locals en l’àmbit de la infància i l’adolescència en situació de risc

©Unsplash

©Unsplash

Des de l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona es treballa per oferir suport als ens locals en relació a les competències municipals en l'àmbit de la infància i adolescència en situació de risc. [+]

L'objectiu és impulsar la innovació social en les polítiques públiques i, sobretot, acompanyar els municipis de la província de Barcelona en donar resposta a les necessitats socials que en els últims anys, en el context de la pandèmia i post pandèmia, han emergit o s'han agreujat.

Per tal de poder conèixer la realitat identificada pels professionals i les professionals dels serveis socials bàsics en relació a la infància i l'adolescència en situació de vulnerabilitat, i les necessitats de suport municipal, durant els mesos d’octubre i novembre s’han portat a terme tres sessions de debat telemàtiques que han tingut com a objectius específics:

  1. Reflexionar de manera conjunta respecte les situacions detectades als diferents ens locals en relació al risc en infància, adolescència i les seves famílies.
  2. Conèixer i proposar respostes que es poden donar des de les administracions locals per fer front a les necessitats detectades i per treballar-ne la prevenció.

S’han portat a terme tres sessions de debat:

  • Dijous 27 d'octubre: sessió per a professionals de municipis menors de 20.000 habitants.
  • Dijous 10 de novembre: sessió per a professionals de municipis d'entre 20.000 i 50.000 habitants, consells comarcals, mancomunitats i consorcis.
  • Dijous 24 de novembre: sessió per a professionals de municipis de més de 50.000 habitants.

Aquest espai de debat ha comptat amb el suport del Col·legi d'Educadors i Educadores Socials (CEESC) i amb la participació de 36 professionals de diferents ens locals de la província de Barcelona.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #141 - Novembre - Desembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar