Butlletí Benestar
Gener - Febrer 2023 - #142

Addiccions

Presentació del nou Pla Local de Prevenció de Conductes Addictives de Sitges

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

El passat divendres 27 de gener es va presentar el Pla Local de Prevenció de Conductes Addictives de Sitges al Mercat Vell, juntament amb l’exposició per a la prevenció del consum de drogues “Controles?” de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona. [+]

A l’acte hi assistiren l’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell i la Regidora de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat i Habitatge, Júlia Vigó, i el Gerent de Serveis Socials de la Diputació de Barcelona, Josep Muñoz.

El Pla Local de Prevenció de Conductes Addictives de Sitges és un pla transversal que es desplega en diferents àmbits d’actuació: educatiu, d’oci i lleure i comunitari i impulsa accions i recursos per a una actitud crítica i responsable en relació als usos de les drogues i les pantalles. Un dels seus objectius és la detecció precoç de casos de consum de drogues i ús problemàtic de pantalles per evitar, en la mesura del possible, la progressió dels usos ocasionals cap a usos regulars o abusius tant de substàncies com de pantalles. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Sitges, ha creat el “Servei d’Informació i Assessorament en Conductes Addictives” -SIACA-  on 1 psicòleg especialitzat dona suport a famílies, joves i adults amb aquesta problemàtica amb una periodicitat setmanal.

L’exposició per a la prevenció del consum de drogues “Controles?” de la Diputació de Barcelona, ha estat al municipi fins el 6 de febrer i l’han visitat 556 alumnes dels centres d’educació de secundària i batxillerat del municipi en visites guiades. També s’ha realitzat una visita guiada per professionals del municipi i per a famílies.  En total l’han visitada 759 persones.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #142 - Gener - Febrer 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar