Butlletí Benestar
Gener - Febrer 2023 - #142

Destaquem

9 de març: Jornada Municipis Cuidadors

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

L’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social organitza per al proper dijous 9 de març una jornada per explicar el Programa de Municipis Cuidadors que impulsem amb la voluntat d’acompanyar els ajuntaments i els ens locals de la província de Barcelona a repensar els sistemes de cura a través d’un procés participat i comunitari i amb un enfocament de drets, feminista, corresponsable i amb l’atenció centrada en les persones. [+]

Al llarg de la jornada, a més de presentar el model de municipi cuidador i l’acompanyament a l’impuls de municipis cuidadors a la província de Barcelona, també clourem el Fòrum de Persones Expertes en Cures creat pel Projecte Transformador “Cap a un nou sistema públic de cures en la comunitat”. Aquest fòrum ha esdevingut un espai de debat i contrast en què han participat 16 persones especialistes en cures de diferents disciplines i que també ha ajudat a desenvolupar la proposta de municipi cuidador.

A la jornada també presentarem els resultats del darrer premi de recerca Francesca Bonnemaison, centrat en l’urbanisme i les cures amb l’objectiu d’ampliar la mirada de municipi cuidador. A més, inaugurarem la nova exposició itinerant en l’àmbit de les cures que oferirà la Diputació de Barcelona als ajuntaments de la província, un recurs que es podrà visitar durant tot el dia al vestíbul de l’Espai Francesca Bonnemaison.

La necessitat de rebre atenció i cura ens acompanya al llarg de la vida amb diferents intensitats però suposa un repte creixent en el context d’envelliment de la població que vivim. Per això, des de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social creiem que els municipis han de poder esdevenir espais i comunitats cuidadors que responguin a les necessitats del cicle vital i ofereixin serveis i recursos per a les persones que necessiten cura i, també, per a les persones cuidadores.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #142 - Gener - Febrer 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar