Butlletí Benestar
Gener - Febrer 2023 - #142

Serveis socials bàsics

Inici Servei de Supervisió 2022

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

El Suport a la praxi professional dels tècnics i tècniques dels serveis socials Bàsics és una de les línies d’actuació del Pla de Mandat 2020-2023 de la Diputació de Barcelona, de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social, en el que, entre d’altres fites, es treballa per  “Enfortir la qualificació tècnica del personal dedicat a la intervenció social”.  [+]

Entre els reptes per l’enfortiment de la qualificació tècnica dels serveis socials, es destaca la rellevància de disposar d’espais professionals que facilitin la reflexió, l’anàlisi i l’intercanvi de la praxi professional, així com experiències de la intervenció diària, o bé en la  diagnosis social. Es pretén, així, aportar valor per la pròpia administració local i les persones (professionals) que hi treballen, i obtenir, com a resultat, una millora en l’atenció a la ciutadania i en la pròpia tasca professional.

La Diputació de Barcelona té una llarga experiència en la prestació del servei de Supervisió, el qual ofereix i evoluciona des de fa més de 12 anys. Durant aquests anys el servei s’ha vist modificat en format, en professionals que el presten, i/o en diferents enfocaments de suport i tipologies de supervisió.

Un dels reptes més importants va ser poder mantenir el servei durant el període de pandèmia, un moment en el qual aquest recurs es va fer molt necessari. Un servei que es va haver d’adaptar i transformar, habilitant la prestació del mateix mitjançant les eines virtuals.

Finalment, a finals del darrer trimestre del 2022, es van reprendre les sessions de Supervisió d’equips i de Responsables Tècnics d’equips de Serveis Socials, després del nou emmarcament de la contractació de la prestació del servei que es va dur a terme durant l’any 2021 i va finalitzar el mateix 2022.

En l’actualitat, el servei s’està desenvolupant per part de 24 professionals, distribuïts en diversos grups per tota la província en la que participen gairebé 1.600 professionals de Serveis Socials Bàsics, distribuïts en 9 grups de Supervisió de Responsables i 128 grups de Supervisió d’Equips i casos.

Enguany, el servei incorpora algunes novetats que afectaran indirectament als professionals de serveis socials, com són la realització de sessions de treball i de reflexió conjunta entre els supervisors i supervisores, i també la introducció d’eines de seguiment de la prestació del servei, mentre s’està desenvolupant.

Per una altra banda, i en el marc del suport a la praxi professional, recentment s’ha publicat el document  treballat amb el Col·legi  oficial de Treball Social de Catalunya, La Diputació de Barcelona i la supervisió als serveis socials, en el que es realitza una breu anàlisi històrica del servei de supervisió, i es recullen les diferents modalitats de supervisió que es poden donar en l’àmbit de Serveis Socials, els perfils dels participants, i continguts, i alhora s’exposa el model actual que ofereix la Diputació de Barcelona, incorporant elements de bones pràctiques, de seguiment i avaluació del servei per part de tots i totes les professionals implicades.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #142 - Gener - Febrer 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar