Butlletí Benestar
Gener - Febrer 2023 - #142

Serveis socials bàsics

Sessió grupal d’intercanvi d’experiències i bones pràctiques Projectes de suport al dret a l'habitatge des de l'emergència social

©Unsplash

©Unsplash

El passat 17 de febrer, en el marc del Catàleg de Serveis de 2022, es va portar a terme la sessió grupal d’intercanvi d’experiències i bones pràctiques en l’àmbit municipal per a la millora en la gestió dels allotjaments destinats a situacions d’urgència, a partir del reglament de gestió i adjudicació dels habitatges i altres recursos habitacionals destinats a aquesta finalitat. [+]

Aquesta sessió es fa fer online per facilitar la participació de les persones membres dels tres grups motor dels ajuntaments d’Igualada, Lliçà de Vall i Sant Salvador de Guardiola, que participen enguany en l’assessorament jurídic per a l’elaboració del reglament.

La sessió es va dividir en dos blocs, un troncal i obligatori que tenia com a marc de referència les situacions d’emergència habitacional i la importància de reglamentar, amb la participació de VINCLE; i un segon bloc de ponències i debats de bones pràctiques, a partir de temes d’interès comuns als tres grups motor, detectats en la primera fase del suport tècnic:

  • Circuits i processos de gestió dels habitatges socials en cessió d’ús a partir del reglament de gestió i adjudicació: Rosa Colomé, tècnica referent d’habitatge a serveis socials de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.
  • Estratègies de sortida dels habitatges i eines mediadores: Francesc Almacelles, responsable d’habitatge i mediació de l’Associació per la Recerca i l'Acció Social VINCLE.
  • Models alternatius d'habitatge destinat a l’emergència social: Èric Morros, educador social, i soci fundador de la cooperativa Obrint Portes.

Posteriorment es va dur a terme una dinàmica grupal organitzada en tres grups, amb la finalitat d’identificar les fortaleses i reptes en els habitatges destinats a emergències socials, i compartir experiències entre les persones participants dels tres ajuntaments.

El recurs, Projectes de suport al dret a l’habitatge des de l’emergència social, que s’ofereix als ens locals mitjançant el Catàleg de Serveis, també proporciona un suport tècnic, especialitzat en la vessant estratègica, mitjançant l’elaboració d’estudis, diagnosis i plans de millora per  donar resposta a les necessitats dels ens locals en la gestió d’aquest servei.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #142 - Gener - Febrer 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar