Butlletí Benestar
Juliol - Agost - Setembre - Octubre 2023 - #143

Projectes transformadors

L’Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat dona suport al programa ‘Cuida & Cuida’t’ de la Fundació Edat i Vida

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

Dins el projecte transformador ‘Cap a un nou sistema públic de cures en la comunitat’, l’Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat dona suport al programa de divulgació ‘Cuida&Cuida’t’ de la Fundació Edat i Vida adreçat a les persones cuidadores no professionals de persones grans en situació de dependència. [+]

El programa ‘Cuida&Cuida’t’ consta de 18 càpsules audiovisuals amb consells i informació pràctica i d’utilitat per a persones cuidadores no professionals que tenen al seu càrrec persones grans en situació de dependència. L’objectiu del programa és acompanyar les famílies en les tasques de cures, així com mitigar els efectes negatius que suposen i satisfer les necessitats de falta de formació i habilitats específiques per a les cures de les persones cuidadores no professionals. La campanya promou, en definitiva, garantir unes condicions de vida millors per a les persones que necessiten cures i per a les seves persones cuidadores.

Tot el programa consta de 18 càpsules audiovisuals organitzades en 5 capítols: les cures, les cures bàsiques a les persones en situació de dependència, cures específiques a una persona en situació de dependència, recursos especials i serveis d’ajuda a la persona en situació de dependència i una càpsula especial per a les cures i l’acompanyament al final de la vida. De les 18 càpsules, l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social n’ha finançat 3 dins el projecte transformador ‘Cap a un nou sistema públic de cures en la comunitat’. En concret, la càpsula 14 dedicada a la comunicació, la 15 sobre les autocures i la 17 amb instruments de protecció jurídica i legal.

El projecte transformador ‘Cap a nou sistema públic de cures en la comunitat’ va néixer el 2020 amb l’objectiu de promoure serveis públics de qualitat, el reconeixement i foment d’un ús corresponsable del temps de cura i el suport a les persones cuidadores. Amb aquesta finalitat, s’ha impulsat la Declaració per uns municipis i comunitats cuidadores a la qual s’hi han adherit 84 municipis i ens locals de la província de Barcelona.

Més informació aquí.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #143 - Juliol - Agost - Setembre - Octubre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar