Butlletí Benestar
Juliol - Agost - Setembre - Octubre 2023 - #143

Autonomia i dependència

Presentem la digitalització de la teleassistència a la Conferència Europea de Serveis Socials de Malmö (Suècia)

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

L’Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat, ha presentat la digitalització del Servei Local de Teleassistència en el marc de la 31a Conferència Europea de Serveis Socials (ESSC 2023), celebrada el 14, 15 i 16 de juny a Malmö (Suècia). [+]

Aquesta conferència, organitzada per la Xarxa Social Europea (ESN en les seves sigles en anglès) i que ha comptat amb l’assistència d’uns 500 responsables i professionals de serveis socials de tot Europa, s’ha centrat en el procés transformació digital i tecnològica dels serveis socials per atendre millor a les persones en les seves llars i comunitats.

Per tant, diferents sessions plenàries i tallers han mostrat com els avenços tecnològics poden ajudar a millorar la prestació dels serveis socials facilitant l'accés i l'intercanvi d'informació, millorant la coordinació entre serveis, fomentant la intervenció precoç, donant suport a la presa de decisions i promovent l’autonomia i la llibertat d’elecció de les persones.

En aquest context, Pep Muñoz, gerent de Serveis Socials de l’Àrea Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat, ha defensat en la conferència plenària “Tecnologies per a la vida independent” com la digitalització de la teleassistència i les tecnologies de cures a la llar tenen un efecte directe en la millora de la qualitat de vida al domicili de les persones usuàries i cuidadores. Ha explicat com aquest procés de digitalització acompanyat de projectes com el de “Tot en un sensor”, que incorpora les funcions de monitorització, aprenentatge i predicció, afavoreix la detecció de riscos socials i de salut, i la predicció de necessitats, de persones grans o en situació de dependència i vulnerabilitat, i facilita la planificació i prestació a escala local de les polítiques de cures de llarga durada al domicili.

També ha compartit el programa virtual d’estimulació cognitiva del Servei Local de Teleassistència, que pretén mantenir les funcions cognitives a través d’un conjunt d‘exercicis i de seguiment de les àrees cognitives a persones en situació de fragilitat, discapacitat o dependència usuàries del servei.

En la mateixa sessió plenària s’han presentat el programa KATI de Finlàndia per donar suport al benestar, l'envelliment i la cura a la llar amb noves tecnologies, i l’ús de la telemonitorització en l'atenció primària de salut eHealth per a persones grans amb malalties cròniques de Suècia.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #143 - Juliol - Agost - Setembre - Octubre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar