Butlletí Benestar
Juliol - Agost - Setembre - Octubre 2023 - #143

Serveis socials bàsics

Sessió grupal als ajuntaments de Santa Susanna i Sant Pol de Mar per parlar diferents opcions per promoure recursos habitacionals

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

El 16 de juny es va portar a terme la sessió grupal als ajuntaments de Santa Susanna i Sant Pol de Mar, prevista en l’acompanyament dels ens locals en el subproducte d’assessorament estratègic, en el marc del recurs del Catàleg de Serveis DIBA 2022 “Projectes de Suport al Dret a l’habitatge des de l’emergència social”. [+]

Enguany, la temàtica girava al voltant de les diferents opcions per promoure recursos habitacionals per donar resposta, des dels serveis socials bàsics, a l’exclusió residencial i, així, els equips dels grups motors dels dos ajuntaments puguin cobrir les necessitats de les famílies que atenen en aquells municipis on no disposen de regidories d’habitatge i que, per tant, no es poden impulsar polítiques d’habitatge pròpiament dites.

A banda de les persones assistents dels grups motors dels ajuntaments de Santa Susanna i de Sant Pol de Mar, es va comptar amb la participació de quatre ponències, amb molt bona acollida:

  • Recursos disponibles des de l’Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona per impulsar polítiques d’habitatge, de la mà d’Isabel Ezpeleta, responsable jurídica de l’Oficina d’Habitatge.
  • La masoveria urbana com una opció més per aconseguir allotjament, de la ma d’Èric Morros, de la Cooperativa Obrint Portes.
  • La col·laboració públic-privada des del tercer sector per a recuperar habitatge destinat a col·lectius vulnerables, de la ma de Xavier Mauri, Director estratègic de la Fundació Hàbitat3.
  • L’experiència en la promoció d’habitatges de lloguer social des d’un ens local sense regidoria d’habitatge, de la mà de Montse Peña i Gemma Parra, de l’equip de Serveis Socials de l’Ajuntament de Cubelles.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #143 - Juliol - Agost - Setembre - Octubre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar