Butlletí Benestar
Juliol - Agost - Setembre - Octubre 2023 - #143

Infància i adolescència en risc i famílies

Participació en la Jornada Tècnica dels Serveis d’Intervenció Socioeducativa

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

El dimarts 17 d’octubre es va dur a terme a l’Espai Bital de l’Hospitalet de Llobregat la Jornada tècnica dels serveis d’intervenció socioeducativa organitzada per la Secretaria d’Infància, Adolescència i Joventut del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya. [+]

La jornada es va portar a terme amb l’objectiu de conèixer l’estat actual de la implementació del Serveis d’Intervenció Socioeducativa, facilitar una visió compartida de models tècnics d’intervenció dels diferents serveis SIS, rebre aportacions en el disseny d’aquests models tècnics i identificar els aspectes facilitadors i punts crítics per implementar-los.

La Direcció General d’Atenció a la Infància (DGAIA) de la Generalitat de Catalunya, conjuntament amb la Diputació de Barcelona, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya van establir les bases d’un Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS) no residencial per a infants i adolescents en situació de risc i les seves famílies orientat a suplir progressivament el Servei de Centres Oberts definit a la Cartera de Serveis Socials. Aquest nou model es va materialitzar en un document marc publicat l’any 2016.

El nou model SIS introdueix canvis importants en l’enfocament de l’actual model d’intervenció en casos de risc en la infància i l’adolescència, contemplant cinc línies de serveis socioeducatius:

  • Servei de suport a les famílies amb infants de 0-3 anys en situació de risc.
  • Servei d’atenció diürna (de 4 a 15 anys).
  • Servei d’intervenció amb famílies amb infants i adolescents en situació de risc (de 0 a 17 anys)
  • Servei d’acompanyament socioeducatiu per adolescents en situació de risc (de 16 a 17 anys)
  • Servei d’intervenció socioeducativa itinerant (de 0 a 17 anys)

La progressiva implementació del nou model SIS ha portat a la necessitat, per part dels ens locals, d’adaptar els seus models d’intervenció i la Diputació de Barcelona en el marc de les seves competències ofereix suport als governs locals a través del Catàleg de Serveis per a definir i articular els projectes tècnics municipals en relació als diferents serveis que s’inclouen al nou model tècnic. Fins a data d’avui s’han portat a terme 74 assessoraments i 6 més que actualment estan en procés.

Des de la Diputació de Barcelona es va participar en aquesta jornada mitjançant la dinamització d’un grup de treball format per tècnics i tècniques municipals i comarcals, directius de serveis socials bàsics i representants d’entitats socials per tal de treballar l’orientació de la Diputació de Barcelona en la implementació del nou model de serveis d’intervenció socioeducativa, així com els aspectes crítics i facilitadors de la posada en pràctica dels projectes tècnics vinculats al model.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #143 - Juliol - Agost - Setembre - Octubre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar