Butlletí Benestar
Juliol - Agost - Setembre - Octubre 2023 - #143

Destaquem

Jornada per a electes amb responsabilitat en matèria de Serveis Socials

©Unsplash

©Unsplash

El proper 14 de desembre de 2023, tindrà lloc la presentació de l’Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat per als electes amb responsabilitat en matèria de Serveis Socials. [+]

Serà una primera trobada per intercanviar inquietuds i reptes que afronten els nostres municipis i poder perfilar, entre totes, el pla de treball que guiarà el mandat.

En aquest sentit, sabem que volem impulsar la innovació i la modernització dels serveis socials dels municipis de la província de Barcelona amb el suport a la praxis professional i la construcció d’un sistema local de garantia d’ingressos i de defensa de drets socials bàsics al costat dels i les professionals. Sabem que cal avançar cap a un canvi de paradigma entorn del model d’atenció per tal que els serveis socials i els seus equips de professionals es reforcin com a sistema de prevenció, detecció i atenció a les situacions de necessitat social i de suport psicosocial.

Les cures, amb mirada de corresponsabilitat i una atenció centrada en la personsa, mantindran el paper estratègic dins l’Àrea per dotar-les del reconeixement i el valor públic que mereixen perquè puguin esdevenir un dret social real.  En aquest sector la Diputació vol ser capdavantera en la transformació digital com a oportunitat d’avançar en una millor atenció domiciliària a les persones grans i dependents que faciliti detectar les seves necessitats de forma predictiva i proactiva.

En aquest mandat ens comprometem també a reforçar el compromís per la innovació social, la perspectiva de gènere, la interseccionalitat i l’empoderament de les persones en les polítiques socials locals. Entenem que no podrem avançar en drets si no tenim en compte les diversitats i les diferents situacions de desigualtat. Per això cal posar a les persones com a protagonistes del desenvolupament de les polítiques locals i és per aquest motiu que la perspectiva de cicle de vida pren una rellevància clau en aquest nou mandat. 

A través de l’anàlisi en comú, la construcció de nous models i de teixir sinergies i aliances, volem construir uns municipis amb més igualtat, que siguin inclusius, segurs, resilients i sostenibles. Uns municipis que ens apropin als Objectius de Desenvolupament Sostenible que marca l’Agenda 2030 per a un futur més just a mig i llarg termini.

Per perfilar aquestes línies de treball parlant sobre les inquietuds i reptes locals en l’àmbit dels serveis socials, ens agradaria molt poder compartir aquesta estona plegats que esperem que sigui del vostre interès.

En breu rebreu un targetó amb el programa i l’enllaç per poder fer la inscripció.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #143 - Juliol - Agost - Setembre - Octubre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar