Butlletí Benestar
Especial publicacions de l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social - #144

Destaquem

Publicacions per unes cures corresponsables i dignes

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

En el marc del Projecte Transformador Cap a un nou sistema públic de cures en la comunitat, l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social ha publicat set documents que pretenen contribuir a repensar el model d’atenció a les cures des d’una perspectiva transformadora que incideixi en una major igualtat, corresponsabilitat i sostenibilitat social. [+]

Els set documents són:

  • Diagnosi dels serveis de cures d’entorn domiciliari i comunitari. Context sociodemogràfic,  característiques i tendències dels serveis a la província de Barcelona. Aquest document presenta una anàlisi sociodemogràfica de la província de Barcelona, així com del sistema de promoció de l’autonomia personal i atenció a la dependència en el marc de la província, i del desenvolupament dels serveis d’entorn domiciliari i comunitari.
  • Diagnosi de les cures en l’entorn comunitari a la província de Barcelona des de la perspectiva de gènere   Aquest informe presenta, - a partir d’entrevistes i grups de discussió a persones implicades en les cures- , reflexions i propostes entorn el dret a la cura, la relació territori-comunitat en la provisió de cures, la igualtat i la diversitat, els drets laborals i la provisió de cura digna, l’accessibilitat als serveis, i les formes de prestació.
  • Informe de recomanacions per als ens locals sobre la millora de l’organització social de la cura. Fòrum de Persones Expertes en Cures. Aquest informe presenta, en format de reflexions i orientacions, el debat de les sessions del Fòrum de Persones  Expertes en Cures sobre l’organització social de la cura als municipis de la província de Barcelona.
  • Model de municipi cuidador (Aquest document presenta un «model de municipi cuidador», a partir d’una anàlisi de les polítiques socials, de les aportacions fetes des dels feminismes i d’experiències municipals, d’acord amb la qual proposa elements conceptuals, eixos de desenvolupament i possibles accions per ressituar les cures als municipis en clau feminista, comunitària i des d’un enfocament d’atenció centrada en la persona.
  • Revisió d'experiències internacionals i estatals d'innovació en l'atenció domiciliària (en breu a la Llibreria). Aquest informe descriu les característiques en la prestació d’aquest servei quant a l'organització i la provisió, així com innovacions i recomanacions per a seva millora. 
  • Estudis de cas d'innovacions al servei d'ajuda a domicili (en breu a la Llibreria). Aquest document analitza experiències detectades com a innovacions en la prestació del SAD que faciliten una major autonomia i qualitat de vida de les persones usuàries, així com una millora de les condicions laborals i de la professionalització en la prestació del servei.
  • Estudi diagnòstic de la figura de l'assistència personal (en breu a la Llibreria). Aquest document presenta un recorregut històric i conceptual, així com una anàlisi del context normatiu i el desplegament actual d'aquesta figura a l'entorn europeu, estatal i català.

Esperem que aquests documents ajudin a contribuir a repensar el model d’atenció a les cures als vostres municipis i us aportin una perspectiva transformadora per millorar la igualtat, la corresponsabilitat i la sostenibilitat social.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #144 - Especial publicacions de l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar