Butlletí Benestar
Especial publicacions de l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social - #144

Destaquem

Publicacions entorn la infància i l’adolescència i el seu benestar emocional

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

Amb l’objectiu de millorar la salut i el benestar en la infància i l’adolescència des d’una perspectiva de gènere i interseccional, el Projecte Transformador Infància i adolescència: del risc a la igualtat, la salut i el benestar ha publicat diferents documents amb l’objectiu d’identificar les necessitats d’aquest col·lectiu i, a la vegada, proporcionar eines als professionals i famílies per acompanyar un desenvolupament positiu de l’adolescència. [+]

En concret són tres publicacions que volen repensar l’atenció a les necessitats de l’adolescència des de les polítiques locals i promoure un major benestar en aquestes edats, acompanyant a professionals i famílies en l’abordatge de les tecnologies i pantalles:

  • Adolescències: reptes, propostes i orientacions per a les polítiques municipals. Aquest document presenta, - a partir d’una anàlisi elaborada per un grup multidisciplinari de persones expertes i contrastada amb adolescents -, reptes i necessitats de l’adolescència des de la perspectiva del cicle de vida i l’enfocament del Desenvolupament Positiu Adolescent.
  • Guia de continguts per treballar amb infants, adolescents, famílies i professionals els riscos associats a les TRIC, concretament en l'àmbit de la violència en línia i la seguretat a la xarxa (en breu a la Llibreria). Aquest document ofereix pautes pel desenvolupament d’una tasca educativa per l’ús saludable de les Tecnologies de la Relació, la Informació i la Comunicació (TRIC) i la prevenció de possibles riscos associats com les ciberviolències, la pornografia o el ciberassetjament, entre d’altres.
  • Guia de continguts per treballar preventivament amb infants, adolescents, famílies i professionals en relació amb l’ús adequat de les TRIC i els jocs d’apostes en línia (en breu a la Llibreria). Aquesta guia aborda les addiccions a les Tecnologies de la Relació, la Informació i la Comunicació (TRIC), i especialment als videojocs i als jocs d’aposta en línia.

Esperem que la seva lectura sigui del vostre interès i, sobretot, d’utilitat per a la millora de l’atenció a la infància i l’adolescència des de l’àmbit local.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #144 - Especial publicacions de l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar