Butlletí Servei de Teleassistència
Juliol 2020 - Especial gestió crisi COVID-19 - #17

Novetats

L'atenció a emergències i l'activitat de les unitats mòbils, essencials durant la crisi sanitària

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

L’atenció a emergències des del Servei Local de Teleassistència ha estat una prestació clau durant aquesta crisi sanitària provocada per la COVID-19 i ha funcionat ininterrompudament de forma telefònica i presencial. 

D’una banda, del total de trucades rebudes al centre d’atenció des de la declaració de l’estat d’alarma fins el 30 de juny, 31.851 es van traduir en mobilitzacions de recursos, tant interns a través de les unitats mòbils, com externs a través de recursos d’atenció a emergències de la comunitat com el SEM, els Mossos d’Esquadra o els Bombers de Catalunya. 

Cal esmentar que fins el mes de juliol es va fer un seguiment específic de COVID a 967 persones usuàries del servei que han estat infectades pel virus, algunes ingressades en recursos sanitaris i d’altres confinades al domicili bé per la malaltia o bé de forma preventiva.
D’altra banda, el recurs de les unitats mòbils ha estat essencial durant aquest període mantenint la seva activitat pel que fa a l’atenció a emergències sanitàries, socials i tècniques que requerien una ràpida resposta. De la totalitat de les mobilitzacions requerides, 1.453 van ser realitzades per unitats mòbils que van atendre les persones usuàries als seus domicilis. 

El recurs de les unitats mòbils és un servei d’atenció a emergències socials i sanitàries que funciona 24 hores al dia i els 365 dies a l’any en tots els municipis de la província de Barcelona. Actualment, està format per 29 vehicles dels quals, 16 són unitats mòbils de primera resposta per atendre emergències i contingències i 13 són unitats mòbils de segona resposta que realitzen activitat programada i seguiments amb les persones usuàries. 

Les 16 unitats mòbils de primera resposta tenen una base territorial, situada a diferents municipis de la província,  des de la qual surten i es fan els canvis de torns. D’aquestes bases, cinc operen les 24 hores del dia, actuant també com espais de custòdia de claus de persones usuàries del municipi on s’ubiquen i de municipis pròxims. Les unitats mòbils funcionen de forma flexible i garanteixen la cobertura total del territori. 

Durant l’any 2019, el recurs d’unitats mòbils va realitzar 21.393 visites domiciliàries de les quals 4.368 van estar motivades per una emergència (sobre tot caigudes), 5.573 van ser per atendre contingències (especialment relacionades amb aspectes tècnics urgents de funcionament del servei) i 11.452 van ser activitats programades amb antelació amb la persona usuària

Boletín: Servei Local de Teleassistència
Número de boletín: #17 - Juliol 2020 - Especial gestió crisi COVID-19

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat
Servei Local de Teleassistència
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
08035 Barcelona
teleassistencia@diba.cat
www.diba.cat/teleassistencia

 
 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar