Butlletí Servei de Teleassistència
juny de 2016 - #5

Dispositius

Què són les trucades de seguretat automàtiques dels aparells de teleassistència i perquè es fan a través d’una línia 901?

Font: Josep Cano/Diputació de Barcelona

Font: Josep Cano/Diputació de Barcelona

Les trucades programades de seguretat són trucades automàtiques que es realitzen cada 28 dies. El seu paper és imprescindible, ja que la seva funció és assegurar que l'equip de teleassistència funciona correctament. Així, la persona usuària té la garantia de què si ha de prémer el penjoll en cas d'emergència o per qualsevol altre motiu, podrà contactar amb el centre d'atenció sense cap problema. 

La persona usuària no ha de fer cap acció ja que és el propi aparell el que de forma programada realitza la trucada.

Per a aquestes trucades s'utilitza, per raons de seguretat, una línia de xarxa intel·ligent 901. Aquestes línies permeten gestionar amb major capacitat i flexibilitat situacions que puguin requerir el desviament urgent d'un volum excepcional de trucades, derivades d'una incidència tècnica de gran envergadura o bé motivades per alguna catàstrofe que generi un augment molt elevat de demanda d'ajuda per part de les persones usuàries. És important conèixer que durant l'any 2015 el Centre d'atenció del Servei Local de Teleassistència ha gestionat gairebé 3 milions i mig de trucades, de les quals 1 milió i mig han estat automàtiques.

COST DE LA TRUCADA: És important remarcar que el cost de la persona usuària assumeix només el 50% del cost de la trucada, que és equivalent al d'una trucada local. Un cost que oscil·la entre la gratuïtat i un màxim de 0,15 €/minut, i un cost d'establiment de trucada d'entre 0 € i 0,15 €, depenent de la companyia telefònica que tingui contractada la persona usuària. Aquestes dades s'han comprovat amb les tarifes vigents de les 5 principals companyies proveïdores de telefonia fixa a Espanya. La durada d'una trucada programada de seguretat del dispositiu de teleassistència és de menys d'un minut. Així, el cost per a la persona usuària d'aquesta trucada de seguretat oscil·la entre la gratuïtat i 0,30 € al mes. 

Boletín: Servei Local de Teleassistència
Número de boletín: #5 - juny de 2016

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat
Servei Local de Teleassistència
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
08035 Barcelona
benestar@diba.cat
www.diba.cat/teleassistencia

 
 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar