Butlletí Servei de Teleassistència
Núm. 53 (novembre 2022) - #53

Notícies

Julia: a Science Journey, un videojoc per fomentar la curiositat científica [+]

El grup de recerca DIDPATRI ha publicat el videojoc «Julia: a Science Journey», un joc d’aventura narrativa amb ús educatiu que té per objectiu desenvolupar el pensament crític i holístic davant els reptes interdisciplinaris que plantegen les emergències sanitàries mundials, com la pandèmia de la COVID-19, reflexionar sobre el paper de la ciència i la tecnologia, i fomentar la cultura i curiositat científica.




El videojoc «Julia: a Science Journey», concebut pel grup de recerca DIDPATRI i publicat sota el segell Murphy’s Toast Games, està dirigit a la ciutadania en general, però especialment enfocat a l'alumnat dels últims anys de l’ESO i el Batxillerat. Dins la dinàmica de joc, cobreix continguts de diverses assignatures que es poden consultar a través de la Guia Didàctica, que recopila idees, competències i continguts per facilitar l’ús del joc dins l’aula.


La part més innovadora d’aquesta iniciativa, quan a la recerca en educació, és que es tracta d’un projecte de ciència ciutadana: tothom qui jugui contribuirà a millorar el coneixement sobre les dinàmiques d’aprenentatge a través del joc i com es poden utilitzar per fomentar una societat crítica i amb coneixements sobre la ciència i els científics.
 

El primer episodi del joc es pot descarregar gratuïtament a través del web oficial de Murphy’s Toast Games, en català, castellà i anglès. Està disponible per als sistemes operatius Windows, Mac i Linus.
 

Podeu ampliar aquesta informació aquí.


Font: Universitat de Barcelona

Boletín: Butlletí de cultura científica BCN Science Corner
Número de boletín: Núm. 53 (novembre 2022)

 
     

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Oficina d'Estudis i Recursos Culturals
C/ Montalegre, 7
Pati Manning
08001 Barcelona
Tel. 934 022 565

X Youtube Facebook Instagram