Butlletí e-Comerç
Octubre 2018, segona quinzena - #131
Ir arriba

Comerç informa

El dia 10 d’octubre la Sala Polivalent del pavelló Migjorn del recinte Mundet de la Diputació de Barcelona, va ser l’escenari de la presentació del Pla Estratègic del Comerç dels municipis del Delta del baix Llobregat, format pels municipis de Viladecans, Sant Boi de Llobregat, El Prat de Llobregat, Gavà i Castelldefels.

El diputat delegat de Comerç, Isaac Albert, va inaugurar el diumenge 14 d’octubre la Primera Fira de la Mongeta, que es va celebrar al municipi de Castellfollit del Boix. Aquest Fira, compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. 

Amb l’objectiu de promocionar i dinamitzar el petit comerç de l’Anoia potenciant les compres en els municipis de la comarca, el Consell Comarcal de l’Anoia, des de l’Àrea de Promoció Comarcal i amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha engegat la campanya que porta per nom “Jo compro al poble, jo compro a l’Anoia... I tu, per què?””

Ir arriba

Entrevista

Els aliments que no consumim

Una tercera part dels aliments que produïm no es consumeix i acaba a la brossa. 

Ir arriba

Espai obert: el comerç en altres indrets

Breu introducció

Lloret de Mar sens dubte és una destinació turística mundial de primer ordre.

Ir arriba

Breus municipals

Calldetenes

La Fira de la Mercè, la fira del comerç i la bona teca

Organitzada per l’Ajuntament de Calldetenes, en col·laboració amb l'Associació de Comerciants i Serveis de Calldetenes, amb el suport econòmic i logístic de la Diputació de Barcelona, de la Generalitat de Catalunya i del Consell Comarcal d’Osona, el dissabte 29 de setembre es va celebrar una jornada a l’aire lliure per descobrir als visitants el millor de Calldetenes, el seu comerç, la gastronomia i un ambient festiu únic. 

Martorell

Fira de les Bruixes

Per segon any consecutiu, els dies 26, 27 i 28 d’octubre, l’associació comercial Fem Vila organitza la Fira de les Bruixes, amb paradetes d’esoterisme i una casa dels horrors. A més, enguany coincideix amb les 12 h de cinema del terror.

Mataró

Truc o Tracte

Per celebrar la Castanyada entre la seva clientela, els comerços de la UBM organitzen el joc Truc o Tracte, que es farà el 31 d’octubre.

Terrassa

Fira Gastro&Art 2018

La rambla Francesc Macià de Terrassa serà l’escenari, els dies 20 i 21 d’octubre, d’una nova edició de la Fira Gastro&Art, amb entrada gratuïta.

Vilanova i la Geltrú

Marató de Shopping Club Patí Vilanova

Viu Comerç i Club Patí Vilanova van unir esforços per celebrar, per segon any consecutiu, la Marató de Shopping Club Patí Vilanova, que va tenir lloc dissabte 6 d'octubre. 

Ir arriba

Envia'ns la teva foto/vídeo

Ir arriba

Agenda de fires locals

Els dies 20 i 21 d’octubre de 2018, ACOPA amb el suport de l’Ajuntament i la col·laboració d’Entitats de Corbera, organitza la segona Fira del Bandoler de Corbera, anomenat  Mercat del Bandoler Josep Sàbat.

https://www.acopa.net/mercat-del-bandoler

La Fira de la Coca i el Mató s’ha especialitzat en productes gastronòmics que són signe d’identitat del territori, com el conegut mató de Montserrat i les coques artesanes de Monistrol de Montserrat.

http://www.turismemonistrol.cat/fires-i-festes/

Ir arriba

Enllaços

La importància del taulell en l’economia catalana

L’anhel per un món tecnològic ens està allunyant de l’atenció personal que transfereix valors de civilitat en cada compra. https://bit.ly/2R3sfxq

Radiografia de l’empresa catalana: innovadora i oberta al món

El nombre d’empreses creix a Catalunya durant l’any 2017.

https://bit.ly/2Ouhc2Y

Ir arriba

Agenda Gerència de Comerç

23 i 24 d'octubre

Baking màster classes per a flequers i pastissers

El programa de  formació especifica per a flequers i pastissers organitzat pel Gremi de flequers de la província de Barcelona amb la col·laboració i suport del Servei de Comerç Urbà de la Diputació de Barcelona, continua amb la seva activitat aquest mes d’octubre amb noves sessions del programa “ Baking màster classes”

A través d’aquest programa s’ofereix una formació d’alt nivell amb grans figures internacionals del mon de la fleca als flequers i pastissers, per tal de conèixer noves tècniques d’elaboració del pa i pastisseria. 

La formació d’aquest mes d’octubre ens porta en Joel Schwalbach, flequer procedent de Moselle, França,  i que compta amb vàries distincions a França pels seus productes locals i de temporada. Ens aportarà el coneixement de les seves tècniques i productes en fleca i pastisseria, des d’un punt de vista d’un flequer que combina tradició i innovació.

 
28 de novembre

Trobada de Creadors Locals

Un espai on disposar d’un altaveu per escoltar les teves inquietuds i reflexions, un dia per trobar gent com tu i promoure l’intercanvi de coneixements.

En aquesta agenda podeu consultar una selecció d'esdeveniments duts a terme en els diferents municipis de la província i que estan relacionats amb l'àmbit del comerç: fires, mercats...

Recordem als tècnics municipals de la província de Barcelona i associacions de comerciants de la província de Barcelona que, amb l'objectiu de fer-ne difusió, podeu enviar les notícies que desitgeu surtin publicades a l'apartat "Breus" de l'e-comerç, a l'adreça e.comerc@diba.cat. Es tracta d’enviar-hi un resum breu d’unes quatre línies, acompanyat d’una fotografia. Per tal de facilitar-vos la tasca d’enviament de notícies, el termini per rebre-les restarà permanentment obert, i segons vagin arribant s’incorporaran en els diferents butlletins de la primera o segona quinzena. Així mateix, podeu enviar-nos fotografies i vídeos de les vostres campanyes de dinamització comercial, aparadors, etc., per fer-ne difusió a l’apartat “Envia’ns la teva foto”. Gràcies per la vostra col·laboració.

Gerència de Serveis de Comerç

Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Travessera de les Corts, 131-159
Recinte Maternitat – Pavelló Central
08028 Barcelona
Tel. 934 049 296
gs.comerc@diba.cat

YoutubeInstagramComunitat virtual

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat