Butlletí e-Comerç
Novembre 2022 - #174

Comerç informa

Reempresa a Barberà del Vallès

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

L’acte de presentació va tenir lloc a Nodus Barberà. Hi van participar el conseller de Desenvolupament Econòmic Local del Consell Comarcal del Vallès Occidental i alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés, la diputada de comerç de la Diputació de Barcelona, Ana M. Martínez, la directora de Reempresa, Laura Sallent i el membre del comitè director de Reempresa, Albert Colomer. 

Nodus Barberà va acollir una jornada sobre les oportunitats de negoci a municipis petits i mercats municipals de la província de Barcelona. Va estar organitzada conjuntament entre Reempresa i la Gerència de Serveis de Comerç de la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Vallès Occidental així com també l’Ajuntament de Barberà del Vallès. 

L’objectiu de la col·laboració que mantenen la patronal Cecot i la Gerència de Serveis de Comerç de la Diputació de Barcelona és salvaguardar el teixit comercial dels municipis i mercats del territori, dotar de major visibilitat i promocionar aquests espais de consum i assegurar la continuïtat i successió dels comerços de la província de Barcelona. Per altra banda, pretén afavorir l’ocupació d’establiments comercials de titularitat municipal que molts ajuntaments posen a disposició de nous emprenedors i emprenedores. 

A l’acte hi van participar el conseller de Desenvolupament Econòmic Local del Consell Comarcal del Vallès Occidental i alcalde de Barberà del Vallès, Xavier Garcés, la diputada de comerç de la Diputació de Barcelona, Ana M. Martínez, la directora de Reempresa, Laura Sallent i el membre del comitè director de Reempresa, Albert Colomer.

Xavier Garcés va agrair l’organització d’aquesta jornada i va posar en valor «iniciatives com la de Reempresa que permeten mantenir vius els nostres mercats i municipis petits».

En la seva intervenció, la diputada Ana M. Martínez va explicar que «segons dades del Cercle de Comparació de Mercats Municipals, els mercats són activitats econòmiques capaces de ser tractors d’altres comerços. Per cada parada de mercat creada, es creen 2 comerços nous al seu voltant». 

«Segurament molt de vosaltres heu pogut escoltar o llegir sobre el procés de la desconcentració urbana, produïda després de la pandèmia, on els grans municipis han tingut més sortides que entrades de ciutadans», ha afirmat Martínez.

Per altra banda, Laura Sallent va voler posar en valor la bona tasca dels tècnics i tècniques de Reempresa que treballen de manera incansable per «evitar la desertització comercials dels nostres municipis». Sallent també va destacar que Reempresa i en concret Reempresa Municipis Petits i Reempresa Mercats Municipals «són programes que no paren de donar bones notícies».

Per acabar, Albert Colomer, va destacar que Reempresa Municipis Petits i Reempresa Mercats Municipals «treballen amb un gran Marketplace, una metodologia específica, formant i acompanyant a tot l’equip tècnic, amb activitats i amb un contacte molt estret amb el territori».

La tècnica de Reempresa, Judit Pañella, va estar l’encarregada de conduir la sessió informativa que va comptar amb la participació de Xavier Torrent, responsable de Mercats Municipals de la Diputació de Barcelona i de Mònica Sempere, regidora de Promoció Econòmica i Ocupació i segona tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barberà del Vallès que ha estat l’encarregada de clausurar la jornada. 

Reempresa Mercats Municipals: més de 80 casos d’èxit des del 2017
Reempresa, gràcies a la col·laboració amb la Gerència de Serveis de Comerç de la Diputació de Barcelona ha generat un total de vuitanta-cinc casos d’èxit als mercats municipals de la província, que han generat una inversió induïda de més d’1.3M d’euros i que han permès salvaguardar més de 162 llocs de treball. Reempresa disposa en el seu markeplace de més de 380 parades disponibles o en cessió preparades perquè una persona reemprenedora s’hi posi al capdavant. 

Al Vallès Occidental Reempresa Mercats Municipals ha aconseguit 32 reempreses d’èxit (24 parades disponibles i 8 en funcionament) que han generat una inversió induïda de 202.000€ i ha evitat la pèrdua de 63 llocs de treball.


Més de 85 reempreses d’èxit en municipis petits de la província
Des del juny del 2020, moment en que es va posar en marxa el programa “Reempresa Municipis Petits”, que pretén fer arribar la compravenda de negocis a municipis de la província de menys de 15.000 habitants, Reempresa ha evitat el tancament de vuitanta-sis negocis que han generat una inversió induïda de més de 7.4M d’euros i que han permès salvaguardar més de 363 llocs de treball. 

Al Vallès Occidental, Reempresa Municipis Petits ha evitat el tancament de 10 negocis que han generat una inversió induïda de 1M d’euros que han permès salvaguardat 38 llocs de treball a la comarca. 

Boletín: e-Comerç
Número de boletín: #174 - Novembre 2022

Gerència de Serveis de Comerç

Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Travessera de les Corts, 131-159
Recinte Maternitat – Pavelló Central
08028 Barcelona
Tel. 934 049 296
gs.comerc@diba.cat

YoutubeInstagramComunitat virtual

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat