L'Aparador - 20 de maig de 2015

Butlletins
20 de maig de 2015 - #101

Accions municipals

Alumnes de pàrvuls de Castellar del Vallès adquireixen conceptes sobre consum a través del joc

Activitats de sensibilització en matèria de consum responsable

Activitats de sensibilització en matèria de consum responsable

Quatre classes de pàrvuls de l'Escola El Sol i la Lluna de Castellar del Vallès han fet un taller sobre consum titulat "Oh!, la joguina no juga", un activitat proposada pel servei de Suport a les Polítiques de Consum de la Diputació de Barcelona.

A través del joc, els alumnes fan una simulació de la realitat. Els nens munten una botiga de joguines amb l'ajuda dels tècnics de consum de la Diputació, que aprofiten aquesta situació per introduir i treballar amb ells conceptes com ara l'aparador, les etiquetes, el preu i el tiquet de compra que el botiguer o la botiguera els hi ha de facilitar un cop adquirit el producte.

El quid del taller és que a una de les joguines que compren li falta una peça i el nen o nena que tria aquesta joguina no pot jugar. Els tècnics els hi expliquem que a la botiga els han venut un producte defectuós i que han d'anar a parlar amb el botiguer per mirar de trobar una solució al problema. En aquesta primera gestió, des de la botiga no els hi proposen una solució satisfactòria i els nens han d'anar a l'Ajuntament. Allà, a l'Oficina del Consumidor (OMIC), aprenen a omplir un full de reclamacions, tot insistint-los en que resulta imprescindible conservar el tiquet per poder reclamar.

Finalment, mitjançant una mediació, es simulen trucades de telèfon entre la botiga i l'OMIC, els personatges del botiguer i el tècnic municipal de l'OMIC arriben a una acord i el nen que havia comprat la joguina defectuosa tornar a la botiga per obtenir una altre de nova, aquesta vegada amb totes les peces.

Els tècnics que imparteixen el taller asseguren que l'activitat funciona molt bé i que els nens es queden amb els conceptes. "Són molt espavilats. I després a casa ho expliquen i recorden als pares que han de demanar el tiquet quan vagin a la botiga".


Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum