L'Aparador - 21 de gener de 2015

Butlletins
21 de gener de 2015 - #96

Xarxa Local de Consum

Tallers de coneixements i recursos per a situacions de pobresa

Sessió del passat de 10 de desembre a Barcelona

Sessió del passat de 10 de desembre a Barcelona

El passat mes de desembre la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb el Departament de Benestar Social i Família i l'Institut Català d'Energia,  va realitzar 3 sessions del taller de coneixements i recursos per a situacions de pobresa energètica. Aquesta activitat vol facilitar coneixements, recursos i eines als professionals dels serveis socials bàsics per a gestionar les situacions de pobresa energètica.

El taller aprofundeix en la informació sobre els consums d'electricitat, aigua i gas. Sobre la interpretació de les factures, les opcions a l'hora de contractar, tarifes, bons socials, talls de subministraments, dades de consum i consells per estalviar energia i aigua.

Els tècnics que van conduir el taller, també van informar els assistents sobre la recentment ampliada protecció de les situacions de pobresa energètica a Catalunya per part del Govern de la Generalitat amb la modificació del Codi de Consum i la proposta a la Taula de sobre la pobresa energètica de creació d'un Fons de Solidaritat Energètica de 40 milions d'euros aportats per les administracions, les companyies subministradores i d'altres empreses amb actuacions en matèria de responsabilitat social corporativa o d'usuaris particulars.

Durant el 2015 està previst realitzar 10 sessions més d'aquest taller arreu del territori català.


Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum