Butlletí l'Aparador
17 de juliol de 2017 - #128

Notícies

Els comptadors intel·ligents s'han d'instal·lar en presència del client

Font: Arxiu SSPC

Font: Arxiu SSPC

El Consell d'Estat analitza al dictamen 145/2015 la transposició de la Directiva Europea d'Eficiència Energètica 2012/27/UE.

Segons l'article 9. Punt 1 i punt 2, apartat e) de la Directiva 2012/27/UE del Parlament Europeu i Consell:

1. Sempre que sigui tècnicament possible, financerament raonable i proporcionat en relació amb l'estalvi potencial d'energia, els Estats membres han de vetllar perquè els clients finals d'electricitat, gas natural, calefacció urbana, refrigeració urbana i aigua calenta sanitària rebin comptadors individuals a un preu competitiu, que reflecteixin exactament el consum real d'energia del client final i que proporcionin informació sobre el temps real d'ús.

Punt 2. e) exigiran que es faciliti als clients assessorament i informació apropiats en el moment de la instal·lació de comptadors intel·ligents, en particular sobre el seu ple potencial en relació amb la gestió de la lectura dels comptadors i el seguiment del consum energètic.

Al Dictamen podem trobar una observació realitzada per Iberdrola, SA:

- Iberdrola S.A. efectua una observació relativa a la disposició addicional sisena, que estableix que "les empreses distribuïdores d'energia elèctrica han de facilitar als consumidors assessorament i informació apropiats en el moment de la instal·lació de comptadors de telegestió, en particular sobre el seu ple potencial en relació amb la gestió de la lectura dels comptadors i el seguiment del consum energètic". Es raona per Iberdrola, S.A. que la instal·lació de comptadors de telegestió no necessita la presència del consumidor i que de fet en la pràctica la major part de les instal·lacions es porta a terme sense aquesta presència. Per això es demana que l'obligació d'informació pugui ser satisfeta d'una altra manera (per exemple, a través de l'enviament d'un fullet informatiu per correu ordinari o electrònic), sense exigir que aquesta informació es proporcioni precisament en el moment de la instal·lació.

El Dictamen finalitza amb les observacions particulars entre les quals destaquem:

La disposició addicional sisena estableix l'obligació de les empreses distribuïdores d'electricitat de facilitar als consumidors assessorament i informació apropiats "en el moment de la instal·lació de comptadors". Convindria, en línia amb el raonament d'Iberdrola, S.A. que en l'expedient es facilités el compliment d'aquesta obligació, eliminant la necessitat que la informació s'oferís en el concret moment de la instal·lació.

Entenèn que el fet de demanar que convindria s'està afirmant que actualment existeix aquesta obligació.
 

 

Boletín: L'Aparador
Número de boletín: #128 - 17 de juliol de 2017

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum

Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública

Passeig Vall d'Hebron, 171 Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum