Butlletí Cultura Emprenedora
Curs 2023-2024 juny
Ir arriba

Actualitat

 

Avaluem per continuar millorant

 
 

 

Un any més, arriba el moment d’avaluar el programa CuEmE i de preparar la pròxima edició del curs. Demanem als participants —personal tècnic, ens locals, equips directius, docents, membres de cooperatives i famílies— una valoració global i suggeriments de millora, així com aspectes més específics en funció del rol de cada grup dins el programa.

 
 

S'han fet 24 tallers de l'oferta de les entitats col·laboradores del programa

 
  Taller a Mataró d'ASENCAT (curs 2022-23)

Taller a Mataró d'ASENCAT (curs 2022-23)

 

Aquest curs hem posat a disposició del programa CuEmE un conjunt d’entitats i agents col·laboradors d’abast provincial, liderats per voluntaris amb experiència en l’àmbit educatiu, amb l’objectiu d’oferir tallers a les escoles. Gràcies a la col·laboració voluntària d’aquestes entitats, s’ha proporcionat a les cooperatives l’oportunitat de desenvolupar habilitats i coneixements que han enriquit l’experiència educativa de l’alumnat dins d'aquest programa.

 
Ir arriba

Experiències CuEmE

Estratègies de comunicació per impulsar la venda

Enregistrament de falca de ràdio a Martorell

Enregistrament de falca de ràdio a Martorell

 Alguns municipis posen a disposició de les cooperatives les instal·lacions de la ràdio municipal per enregistrar falques publicitàries. Així ho han fet les escoles de Canet de Mar, Martorell, Cornellà, i Masquefa. Les cooperatives de Berga han comptat amb el suport de la televisió local que ha emès una peça informativa per animar la venda el dia de mercat. Les xarxes socials de les escoles també són un canal efectiu per promocionar les vendes. Per exemple, Per exemple, l'Escola FEDAC de Monistrol de Montserrat i l'AFA de l'Escola La Ginesta de Vallirana han publicat a Instagram informació dels dies de venda i mostrar els productes que s’hi oferiran. Aquest suport local i digital contribueix a l’èxit de les iniciatives de les cooperatives escolars.

Trobades de cooperatives de presentació i intercanvi

Trobada de cooperatives a Osona i al Lluçanès

Trobada de cooperatives a Osona i al Lluçanès

Les cooperatives escolars han tingut diverses oportunitats per trobar-se i intercanviar experiències. Al Prat de Llobregat i Lliçà de Vall, les cooperatives s’han reunit per videotrucada. A Granollers, deu grups de sis escoles que participen en el programa han presentat les seves cooperatives i han participat en tallers organitzats per l’alumnat de l’Institut Carles Vallbona. A IgualadaRipollet, les cooperatives s’han presentat a l'Ajuntament respectiu, mentre que a Sant Quirze de Besora s’ha fet una trobada de més de 400 alumnes de 17 centres educatius d’Osona i el Lluçanès. Aquestes activitats han permès als estudiants compartir les seves experiències i aprendre dels altres, amb l'objectiu de fomentar el creixement i la col·laboració entre les cooperatives escolars.

Arriba el moment de vendre

Mercat de cooperatives a Mataró

Mercat de cooperatives a Mataró

Durant els mesos de maig i juny s’han organitzat la majoria dels mercats de venda de productes de les cooperatives escolars. Alguns municipis —com MataróSúria, Cerdanyola, Cubelles, Sant CeloniMollet del Vallès— han organitzat un únic mercat de venda per a totes les seves cooperatives escolars. També han venut productes en aquests mesos les escoles de Navàs i Sabadell, entre altres. Altres cooperatives han muntat el mercat abans, com l’Escola FEDAC Prats, de Prats de Lluçanès, la qual va organitzar un taller de contacontes coincidint amb la diada de Sant Jordi.

Gestionar els beneficis

Acte de lliurament de beneficis a les entitats a Argentona

Acte de lliurament de beneficis a les entitats a Argentona

Un aspecte clau de la gestió de les cooperatives escolars és la decisió sobre on es destinen dels beneficis de la venda de productes. Aquesta decisió es pren col·lectivament abans de la venda i una part va destinada a una entitat social. Per exemple, a l’Institut Escola Gornal de l’Hospitalet de Llobregat col·laboraran amb l’ONG Pallapupas, mentre que la cooperativa de l’Escola Vista Alegre de Mataró ha decidit col·laborar amb una entitat local, la Fundació Maresme. Per la seva banda lews cooperatives de l’Escola Les Fonts d'Argentona i del Lluçanès han lliurat els seus beneficis coincidient amb un acte de tancament del programa.

Ir arriba

En el butlletí vinent parlarem de…

El benestar emocional i el CuEmE

Estem preparant l’audiovisual que iniciarà la 14a edició del programa CuEmE. En aquesta ocasió, hem decidit explorar el tema del benestar emocional en relació amb l’emprenedoria. Mirarem d’identificar quines emocions estan més presents en processos d’emprenedoria i com podem gestionar-les. Com sempre, comptarem amb les experiències del territori.

Bones vacances. Ens retrobem el curs vinent.

 
     

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Educació
Àrea d'Educació
Diputació de Barcelona
C/ Comte d'Urgell, 187
Escola Industrial - Edifici del Rellotge, 1a planta
08036 Barcelona
Tel. 934 022 263
 

Gerència de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació
Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme
Diputació de Barcelona
Travessera de les Corts, 11-159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 817

X