Butlletí Ocupació a la Indústria Local
N.11 - Formació Professional DUAL (desembre 2019) - #11

Projecte x projecte

En Daniel explica la seva experiència a Honda Motor Europe Logistics

 

 

 

 

 

 

 

El meu nom és Daniel Enciso Rodriguez, tinc 22 anys i actualment estic cursant el segon any de formació professional del Cicle Formatiu de Grau mitjà d'Activitats Comercials amb el perfil de Logística a l'institut Estela Ibèrica de Santa Perpètua de Mogoda.

Aquest cicle formatiu em semblava interessant precisament perquè incorpora en el seu currículum l'especialitat de logística.

El sector logístic sempre m'ha atret i, ara per ara, té una gran sortida laboral de manera que la decisió va ser relativament fàcil ja que un dels meus objectius és poder incorporar-me al món laboral i seguir formant-me amb el cicle formatiu de grau superior de Transport i Logística, al mateix institut.

La Formació Professional  Dual consisteix a fer un mínim d'hores remunerades al centre de treball combinades amb el segon any de curs acadèmic. El procés s'inicia amb la selecció de l’alumnat per part de l'empresa, es pacta l'horari, el període de prova i s’estableix un pla d'activitats, finalment es formalitza un acord entre el centre i l'empresa de pràctiques. En el meu cas, s’ha fet mitjançant una beca formativa, si bé també hi ha la possibilitat de formalitzar-se a través d’un contracte de treball.

Aquesta modalitat l’estic realitzant a Honda Motor Europe Logistics, empresa ubicada a la mateixa població on es troba l'Institut Estela Ibèrica. Ambdues col·laboren en aquesta modalitat formativa des de l'any 2018, a més, Honda s'està plantejant ampliar aquesta col·laboració amb el Cicle Formatiu de Grau superior de Transport i Logística.

Per a mi estar a Honda Motor Europe Logistics suposa una gran oportunitat ja que aprenc moltes coses importants i interessants del món de la logística.

 

Daniel Enciso Rodríguez

Alumne INS Estela Ibèrica

 

 

 

Boletín: e-Indústria
Número de boletín: N.11 - Formació Professional DUAL (desembre 2019)

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Mercat de Treball
Àrea de Desenvolupament Econòmic Local
Travessera de les Corts, 131 - 159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 538
Fax 934 022 525
Ocupació a la Indústria Local

 

Visualitzar el Twitter @economieslocals Visualitzar el Twitter #OcupacióIndústria