Butlletí Ocupació a la Indústria Local
N.11 - Formació Professional DUAL (desembre 2019) - #11

Projecte x projecte

Kostal Elèctria: Quatre anys apostant per l’FP Dual

 

 

 

 

 

 

Kostal empresa fabricant i proveïdora de components mecatrònics, porta quatre anys incorporant estudiants en pràctiques amb la modalitat d’FP Dual. A més ha participat en el projecte FentXarxa impulsat per l'Ajuntament de Terrassa, dins del marc del programa Ocupació a la Indústria Local (OIL).

 

 

OIL - Com va conèixer aquesta modalitat d’FP?

KOSTAL - Vam poder conèixer la FP Dual a través de la visita d’un institut de la zona del Vallés que ens va fer a les nostres instal·lacions.

OIL - Què és allò que més destacaria de l’experiència?

KOSTAL - Amb l’experiència acumulada aquests quatre anys amb l’FP Dual, podem dir que com a empresa, és enriquidor tenir perfils que poden aportar als departaments noves visions i per part de l’empresa poder donar l’oportunitat als/les estudiants de conèixer el dia a dia a l’entorn laboral i tenir el seu primer contacte amb les noves tecnologies que hi ha actualment a la industria.

OIL - Quantes persones han fet FP DUAL a la seva empresa?

KOSTAL - Durant aquests anys han passat per KOSTAL un total de 5 estudiants (3 noies i 2 nois) en els estudis de Cicle Formatiu de Grau Superior d’Administració i Finances i de Cicle Formatiu de Grau Superior d’Automatització i Robòtica Industrial.

Aquestes persones han fet les pràctiques a diferents departaments de la nostra empresa: Manteniment, Taller de Motllos i Administració.

OIL - Hi ha algun/a alumne que s’hagi quedat a l’empresa?

KOSTAL - Fins el moment no, ja que son vacants de temporalitat que sempre intentem cobrir-les amb estudiants en pràctiques. D’aquesta manera, cada any volem oferir la possibilitat d’incorporar nous perfils interessats en tenir la seva primera experiència amb el món laboral. És una oportunitat per posar en pràctica els coneixements apresos a les aules.

OIL - Com ha estat la seva relació amb la persona participant?

KOSTAL - En tot moment la relació amb l’alumnat ha estat positiva, han demostrat motivació, ganes d’aprendre i de créixer professionalment.

OIL - i amb el centre de formació?

KOSTAL - Per part del centre de formació la relació també ha estat fàcil i molt directa, tant en el procés previ de selecció de persones candidates com en la tramitació de documentació i seguiment de l’alumnat durant tota l’estada de pràctiques.

OIL - Recomanaria a altres empreses participar en l’FP DUAL? En cas afirmatiu, per què?

KOSTAL - Totalment. És una bona iniciativa que beneficia tant a l’alumnat com a l’empresa.

OIL - Quin és el punt fort d’aquesta experiència?

KOSTAL - A través de l’FP Dual les empreses poden incorporar estudiants durant un any acadèmic. Aquest fet permet invertir més temps en l’alumnat i per tant, que pugui assolir un nivell de maduresa i coneixement superior.

OIL - Què és el que proposaria millorar?

KOSTAL - Com a proposta de millora, considerem que s’hauria d’impulsar l'FP Dual en més modalitats, tenint un ventall més ampli d’estudis.

També creiem que podria ser positiu fer més difusió dels programes i/o instituts on es realitza l’FP Dual, ja que moltes vegades aquesta informació no arriba ni a les empreses, ni a l’alumnat.

 

Programa Ocupació a la Indústria Local de la Diputació de Barcelona

 

Boletín: e-Indústria
Número de boletín: N.11 - Formació Professional DUAL (desembre 2019)

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Mercat de Treball
Àrea de Desenvolupament Econòmic Local
Travessera de les Corts, 131 - 159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 538
Fax 934 022 525
Ocupació a la Indústria Local

 

Visualitzar el Twitter @economieslocals Visualitzar el Twitter #OcupacióIndústria