Butlletí Ocupació a la Indústria Local
N.12 - El 100 x 100 del talent (novembre 2020) - #12

Destaquem

Gairabé el 60% de les persones graduades en FP troben feina

Presentació de l’estudi que elabora anualment el Departament d'Educació i el Consell General de Cambres de Catalunya, Inserció laboral dels ensenyaments professionals 2019, en el qual s’analitza la situació laboral i formativa de les persones graduades en ensenyaments professionals durant el curs 2017-2018.

Un any més i per sisè any consecutiu, la Formació Professional es consolida com una de les millors vies d’inserció laboral: el 56% de les persones graduades treballa abans de nou mesos des de la seva graduació, de les quals el 38% ho fa en exclusiva, el 53 % continua estudiant (inclou les persones que treballen i estudien, i també les persones que només estudien) i les que es troben en cerca de feina se situen per sota del 9%.

Si bé l’estudi no presenta totes les dades desagregades per sexe, sí que fa esment de les diferències entre homes i dones en alguns aspectes que voldríem destacar:

En ambdós casos, la inserció laboral supera la continuïtat d’estudis. 

Tot i així, a l’hora de trobar feina, els homes graduats obtenen millors resultats que les dones a través de les vies que impliquen el suport del seu entorn immediat, com la xarxa de contactes personals, la intermediació del centre docent o l’empresa familiar.

En canvi, les dones superen els homes en l’ocupació obtinguda per canals menys assistits: l’empresa de pràctiques, la resposta a anuncis o l’enviament del currículum sense respondre a un anunci.

L’ocupació a jornada completa en els cicles formatius de grau mitjà és del 52,46 %, percentatge que arriba fins al 59,74% en els de grau superior.

No obstant això, l’ocupació a jornada completa és més habitual entre els homes, i la diferència s’accentua –fins a 19 punts percentuals– entre els graduats i graduades en cicles formatius de grau superior.

En el cas dels cicles de grau mitjà i superior, les rendes del treball més freqüents són aquelles que es troben entre 900 i 1.200 euros mensuals nets. Ara bé, les dones predominen en la franja d’ingressos més baixos i els homes en la dels més alts.

Podeu consultar l'estudi complet a: Inserció laboral dels enseyaments professionals 2019 

 

Programa Ocupació a la Indústria Local de la Diputació de Barcelona

Boletín: e-Indústria
Número de boletín: N.12 - El 100 x 100 del talent (novembre 2020)

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Mercat de Treball
Àrea de Desenvolupament Econòmic Local
Travessera de les Corts, 131 - 159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 538
Fax 934 022 525
Ocupació a la Indústria Local

 

Visualitzar el Twitter @economieslocals Visualitzar el Twitter #OcupacióIndústria