Butlletí Ocupació a la Indústria Local
N.3 - Una mirada a la indústria (juliol 2018) - #3

Actualitat

Festival PINT OF SCIENCE 2018: Ciència entre tapa i tapa

 

 

Col·loquis sobre ciència des de la barra d’un bar.

Llegir més...

 

 

 

 

 

El festival internacional Pint of Science cada any fa sortir als investigadors dels seus laboratoris perquè expliquin la seva feina al públic en un ambient molt diferent.

Aquest any 2018 s'han sumat a aquesta iniciativa 272 ciutats de 21 països de tot el món. A Espanya, han participat 56 ciutats, un total de 730 científics i 400 entitats.

Durant el mes de maig a Barcelona, a Centres Cívics com a la Casa Orlandai o la Vil·la Urània i a bars com l’Hüle Bar, el Grizzly 72 Sports, la Iguana o el Bacanal Café s’ha parlat de neurones, grafè, càncer, energia, ADN, nanorobots, internet quàntica, i moltes coses més.

***

África Flores de l’Institut de Neurociències i Patricia Molina de la Universitat Autònoma de Barcelona van resumir quins són els mecanismes que produeixen la por i com el cervell s’adapta per superar-la.  

Eli Prats de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM-CSIC) i del Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa (CIBER) explicava com han desenvolupat uns elèctrodes de grafè que monitoritzen l'activitat del cervell i que podran avisar just abans que una persona tingui un atac d'epilèpsia.

En Joan Seoane de l’Hospital Vall d'Hebron va parlar del càncer i dels últims avenços científics en aquest àmbit, que vinculen el càncer a la complexitat de la vida.

David Alonso del Centre d'Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) i Jordi Pagès investigador a School of Ocean Sciences, Bangor University, de Gales, van pronosticar com els desastres mediambientals condicionaran com serà la vida a la Terra els pròxims 500 anys.

***

L’any vinent no t’ho perdis! Si vols participar com a col·laborador o patrocinador contacta amb barcelona.pintofsciencees@gmail.com i troba tota la informació a https://pintofscience.es

 

 

 

Boletín: e-Indústria
Número de boletín: N.3 - Una mirada a la indústria (juliol 2018)

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Mercat de Treball
Àrea de Desenvolupament Econòmic Local
Travessera de les Corts, 131 - 159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 538
Fax 934 022 525
Ocupació a la Indústria Local

 

Visualitzar el Twitter @economieslocals Visualitzar el Twitter #OcupacióIndústria