Butlletí Ocupació a la Indústria Local
N.4 - Col·laborem! (octubre 2018) - #4

Presentació

Col·laborem!

Mentre que el cronòmetre mesura fraccions de temps normalment curtes i amb precisió, la brúixola ens orienta i marca el nostre rumb. El butlletí núm. 4 està dedicat en bona part a la col·laboració publico privada (CPP). Una iniciativa que cal estimular, mimar i alimentar perquè doni els seus fruits a mig i llarg termini. La suma d’esforços del sector privat i del sector públic és sens dubte un “win-win” sempre que es respectin les regles del joc i es coresponsabilitzen les parts. No s’ha de perdre el rumb, ni la visió estratègica dels nostres projectes que, al cap i a la fi, tenen com a objectiu últim el progrés econòmic i la millora del benestar de la ciutadania.

Llegir més...

 

En aquest butlletí trobareu exemples d’actuacions exitoses en l’àmbit de la CPP que han contribuït a augmentar significativament els nivells d’inserció laboral i, que han permès cobrir un buit de mercat donant resposta a necessitats no satisfetes tant de la iniciativa privada com de la pública. També constatareu que el més important, o factor clau d’èxit, rau en les energies i en l’esme de les persones que formen part dels projectes.

Una bona notícia. L’evolució favorable de la conjuntura econòmica acompanya especialment el sector industrial, com s’evidencia en l’observació del comportament de les principals macromagnituds que recull la Memòria Econòmica de Catalunya 2017. L’ascens de l’Índex de Producció Industrial i l’increment de la productivitat de l’economia catalana contribueixen, entre d’altres factors, a recuperar el nivell de renda per habitant, amb davallades oscil·lants des del 2007.

La tecnologia (robotització) té un paper cabdal en la recuperació econòmica. Exemples sorprenents i relativament propers podreu trobar en els diferents apartats del butlletí. No obstant això, com destaca A. Costas, fent una reflexió sobre el Fatalisme tecnològic que impregna certes corrents d’opinió, calen “polítiques públiques, institucionals i empresarials dirigides a repartir millor els beneficis de la robotització”. És necessari que la recuperació econòmica es traslladi de manera equitativa a la societat.

Desitjo que gaudiu amb la lectura dels continguts d’aquest butlletí al qual han contribuït de manera desinteressada els nostres col·laboradors i col·laboradores, així com l’intrèpid i entusiasta equip que gestiona el Programa d’Ocupació a la Indústria Local.

Així mateix, us convido a que en feu difusió per fer més visible les iniciatives de desenvolupament econòmic que des de fa molt temps portem a terme des del món local.

Fins a la propera edició!

 

Cristina Pardo Miguel

Cap de la Secció de Coordinació de Polítiques

Servei de Mercat de Treball

Diputació de Barcelona

 

Boletín: e-Indústria
Número de boletín: N.4 - Col·laborem! (octubre 2018)

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Mercat de Treball
Àrea de Desenvolupament Econòmic Local
Travessera de les Corts, 131 - 159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 538
Fax 934 022 525
Ocupació a la Indústria Local

 

Visualitzar el Twitter @economieslocals Visualitzar el Twitter #OcupacióIndústria