Butlletí Ocupació a la Indústria Local
N.5 - Jo vull ser (desembre 2018) - #5

Destaquem

Les competències clau de les persones ocupades el 2020

Future Work Skills 2020, Phoenix Research Institute, 2011

Future Work Skills 2020, Phoenix Research Institute, 2011

 

 

“Saber donar sentit, intel·ligència social, pensament original i adaptatiu, interculturalitat, transdisciplinarietat, pensament computacional, alfabetització en nous mitjans...”

Llegir més...

 

 

L’any 2011 el Phoenix Research Institute, després d’uns estudis de prospectiva, va proposar quines seran les 10 competències transversals necessàries pels treballadors del 2020. En una revisió d’aquest estudi, l’any 2016 van afegir una competència més.

Avui volem recordar quines són aquestes competències perquè penseu en desenvolupar-les. L’any 2020 ja és a tocar!

  • “Sense Making” - Saber donar sentit o arribar al significat més profund d’allò que s’expressa per crear una visió abans d’adoptar una decisió.

 

  • “Social Intelligence” - Intel·ligència social per saber connectar amb l’equip i tenir la capacitat d’avaluar de pressa les emocions de les persones que ens envolten, generant confiança.

 

  • “Novel and Adaptive Thinking” - Pensament original i adaptatiu que busca solucions i respostes que van més enllà del que coneixem i que requereix sortir de la zona de confort aplicant la innovació i la creativitat.

 

  • “Cross Cultural Competency” - Competències interculturals per poder treballar en entorns culturals diversos, parlar llengües, i saber respondre a contextos nous i canviants.

 

  • “Computacional Thinking” - Pensament computacional per ser capaç de traduir moltes dades en conceptes abstractes, saber gestionar-les i donar-hi sentit.

 

  • “New Media Literacy” - Alfabetització en nous mitjans per poder desenvolupar contingut que utilitza noves formes de comunicació (vídeo, xarxes socials, blogs, plataformes...) i saber com efectuar una comunicació persuasiva.

 

  • “Transdisciplinarity” - Transdisciplinarietat per poder comprendre conceptes de diferents disciplines i estant disposat a aprendre contínuament.

 

  • “Design Mindset” - Mentalitat de disseny orientada a planificar i desenvolupar tasques i processos de treball amb la finalitat d’assolir un resultat.

 

  • “Cognitive Load Management” - Gestió de la càrrega cognitiva per poder filtrar la informació important de tota la massa ingent d’informació que circula.

 

  • “Virtual Col.laboration” - Col·laboració virtual que incentivi la participació i el treball en equip de manera productiva, més enllà de si es treballa al costat o lluny.

 

  • “Resilience” - Resiliència per ser capaç de respondre de manera positiva als reptes en constant evolució, adquirint noves habilitats, assumint responsabilitats addicionals i aconseguint més amb recursos limitats.

 

 

Podeu trobar l’estudi Future Work Skills 2020 al web The Institute for the Future.

 

Boletín: e-Indústria
Número de boletín: N.5 - Jo vull ser (desembre 2018)

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Mercat de Treball
Àrea de Desenvolupament Econòmic Local
Travessera de les Corts, 131 - 159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 538
Fax 934 022 525
Ocupació a la Indústria Local

 

Visualitzar el Twitter @economieslocals Visualitzar el Twitter #OcupacióIndústria