Butlletí Ocupació a la Indústria Local
N.5 - Jo vull ser (desembre 2018) - #5

Actualitat

"L'Usine extraordinaire" la seducció de la indústria

 

 

“Repensar el concepte estereotipat que la població té de la indústria i presentar com és una fàbrica d'avui dia, un lloc de  producció modern, inspirador i connectat.”

Llegir més...

 

 

Entre els dies 22 i 25 de novembre el Gran Palau (Antic Palau de les Arts i la Indústria) de París va acollir una fàbrica efímera, en actiu i a gran escala. Quin objectiu tenia? Repensar el concepte estereotipat que la població té de la indústria i presentar com és una fàbrica d'avui dia, un lloc de producció modern, inspirador i connectat.

Al programa d'activitats hi havia experiències immersives per joves i adults, diàlegs amb tècnics/ques, enginyers/es, gerents de tallers i estudiants. Es podien veure recreacions de línies de producció, llocs de treball en realitat virtual, exposicions de màquines monumentals i conferències inspiradores.

Un dels lemes del Saló "L'Usine extraordinaire" és "sense indústria cap futur", així  expliquen que els grans reptes que ara mateix té la humanitat,  com l'adaptació al canvi climàtic, la recerca d'energies sostenibles, els nous tipus de mobilitat, les ciutats del demà, ... requereixen enginy i solucions que només poden ser realitzades a gran escala per la Indústria.

L'espai estava dividit en 4 seccions:

- Inventar: Com reacciona la fàbrica als grans reptes de la humanitat? S'explicava amb la "Galeria d'Evolució Tecnològica" des d'on es podia viatjar en el temps i veure com els processos de fabricació actuals poden abordar problemes globals.

- Fabricar: Per què les invencions afecten la manera de produir? Es constatava  a les màquines i línies de producció, la fàbrica en viu. Aquí van exposar tot l'univers "maker" els FabLabs i la realitat virtual.

- Connectar: En aquest espai es donava resposta a qüestions com la connexió de talents, treballs, com trobar sinergies entre diferents sectors, com connectar territoris i productes locals i a la vegada obrir-se al món. També va acollir un fòrum de formació professional.

- Compartir: Era l’espai destinat a  conferències, reunions i testimonis.

Una experiència força engrescadora, perquè com se sol dir, no hi ha solucions senzilles per a problemes complexos, i la manca de vocacions a la Indústria és un gran problema que  es mereix una solució a gran escala.

 

Programa Ocupació a la Indústria Local de la Diputació de Barcelona

 

Boletín: e-Indústria
Número de boletín: N.5 - Jo vull ser (desembre 2018)

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Mercat de Treball
Àrea de Desenvolupament Econòmic Local
Travessera de les Corts, 131 - 159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 538
Fax 934 022 525
Ocupació a la Indústria Local

 

Visualitzar el Twitter @economieslocals Visualitzar el Twitter #OcupacióIndústria