Butlletí Ocupació a la Indústria Local
N.6 - Aprenem! (gener 2019) - #6

Experiències singulars

MetallVallès, una experiència de formació a mida i d'inserció laboral a Castellar del Vallès

Alumnes formació “Soldadura de components electrònics”

Alumnes formació “Soldadura de components electrònics”

"Les persones inserides a l'edició de 2017 ja disposen d'un contracte laboral indefinit a l'empresa"

Llegir més...

 

 

 

 

 

 

MetallVallès és un projecte que té per objectiu fomentar l’ocupació i, sobretot, la competitivitat en el sector metal·lúrgic. La participació de l’Ajuntament de Castellar del Vallès en aquest programa cofinançat per la Diputació de Barcelona i els ajuntaments de Sabadell, Barberà del Vallès i Ripollet està sent del tot reeixida.

És un goig poder comptar amb la implicació activa de l’empresa castellarenca DigiProces, tot un referent del sector dels desenvolupaments electrònics. Situada al polígon industrial Pla de la Bruguera, aquesta companyia ha apostat per la formació especialitzada i la inserció laboral de persones en situació d’atur.

DigiProces és una empresa col·laboradora del Servei Local d’Ocupació de l’Ajuntament de Castellar del Vallès des de l’any 2016 i compromesa amb el veïnat del municipi. Tanmateix, cada vegada que necessitava cobrir llocs de treball d’operari de soldadura electrònica no es trobaven perfils professionals tan específics. Des del SLO es va començar a treballar amb la possibilitat de la formació a mida. Quedava clar que qui impartiria la docència serien els propis treballadors, ja que són els coneixedors de l’ocupació. A més, l’empresa disposa de la infraestructura i la maquinaria necessàries. Conjuntament es va establir el programa del curs, la modalitat de formació i el calendari, tenint en compte la millor època per a l’empresa i per a la possibilitat d’insercions posteriors.       

Fins ara s’han ofert dues edicions del Curs de Soldadura de Components Electrònics per a un total de 30 persones procedents dels diversos municipis que participen al MetallVallès. Els alumnes van realitzar, de manera conjunta i a les instal·lacions de l’empresa, la part de formació teòrica de 20 h en primer lloc. A continuació, i per torns de 3 o 4 persones, van fer la formació pràctica, d’unes 80 hores, a la mateixa planta de producció de l’empresa.

Aquesta formació a mida ha possibilitat la inserció laboral d’11 persones (5 corresponen a l’edició de 2017 i 6 més a l’edició de 2018). Aquests són uns resultats molt positius si tenim en compte, a més, que les 5 persones inserides a l’edició de 2017 ja disposen d’un contracte laboral indefinit a l’empresa.

Cal dir, també, que els Serveis Locals d’Ocupació implicats al projecte han derivat la resta d’alumnes a empreses del sector recomanades per DigiProces perquè puguin optar a diferents llocs de treball. Cal valorar que el sector del metall i, sobretot, l’àrea vinculada a l’electrònica i l’enginyeria, és un dels àmbits estratègics dels polígons d’activitat econòmica de la vila, i per tant, del desenvolupament local.

S’ha de remarcar que la tercera edició del MetallVallès, que es prolongarà fins al 2020, inclourà cursos d’iniciació al metall per a dones, amb l’objectiu d’incrementar la presència de la dona a la indústria. I que també es proposen altres formacions en els àmbits de la soldadura, les tècniques de mecanització, la metrologia 3D, la matriceria, l’ajustatge mecànic, l’automatització i robòtica i la gestió de la qualitat i prevenció de riscos.

La voluntat del projecte Metallvallès és continuar treballant en programes que aportin noves possibilitats d’inserció en condicions estables de feina i realització a tots els nostres participants.

 

Àlex Portolés da Silva              

Regidoria de Comunicació

Ajuntament de Castellar del Vallès

MetallVallès 2018-2020, projecte cofinançat per la Diputació de Barcelona en el marc del programa Ocupació a la Indústria Local

 

  

Boletín: e-Indústria
Número de boletín: N.6 - Aprenem! (gener 2019)

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Mercat de Treball
Àrea de Desenvolupament Econòmic Local
Travessera de les Corts, 131 - 159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 538
Fax 934 022 525
Ocupació a la Indústria Local

 

Visualitzar el Twitter @economieslocals Visualitzar el Twitter #OcupacióIndústria