Butlletí Ocupació a la Indústria Local
N.6 - Aprenem! (gener 2019) - #6

Destaquem

Falta personal format a la indústria del metall!

Un 82% de les empreses del metall de Conca d’Òdena tenen previst contractar més persones el proper any i un 60% optaran per contractes indefinits.

Llegir més...

 

 

El sector del metall a la Conca d’Òdena el conformen més de 300 empreses amb uns 650 milions d’euros de xifra de negoci total i 3.500 llocs de treball implicats.

REINMET és un projecte iniciat l’any 2016 per la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD), els ajuntaments que en formen part, i en col.laboració amb la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) i empreses del sector, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Els objectius de REINMET passen per crear espais de col·laboració públic privada com a estratègia d’intervenció territorial en el desenvolupament econòmic local; recolzar l’activitat del sector metall per contribuir a millorar la situació econòmica, l’ocupació i la cohesió social al territori; cobrir el dèficit de professionals en l’àrea del metall a la comarca de l’Anoia i desenvolupar una formació ajustada a les necessitats del sector, entre d’altres.

L’estudi de Detecció de Necessitats Formatives al Metall s’ha dut a terme entre una cinquantena d’empreses de la comarca de l’Anoia, d’àmbits diversos com la fabricació de béns, els manipulats, la caldereria, la distribució, la reparació, la instal·lació o la matriceria, i destaca que:

  • Els perfils disponibles al mercat ara mateix no són suficients per a cobrir la demanda d’aquestes empreses. I posa de relleu la importància d’incentivar les vocacions professionals en l’àmbit industrial que tinguin efecte a mig i llarg termini, incidint en el grup de població en l’etapa d’educació bàsica i obligatòria, amb la voluntat de despertar un interès cap a les activitats cientificotecnològiques.
  • Els perfils més buscats són principalment els de soldador, d’operari de base, de preparador de maquinària, d’operari de centre de mecanitzat o de muntador de maquinària. En menor mesura, però també amb una importància significativa, demanden també altres perfils, com ara torner, delineant, fresador o matricer.
  • Les competències tècniques més específiques que caldria potenciar entre els futurs treballadors són: la interpretació de plànols, els coneixements de pneumàtica, hidràulica i electricitat o la utilització d’instruments de mesura. Les empreses locals valoren també competències transversals com la disposició i capacitat d’aprenentatge, la responsabilitat, la capacitat de treball en equip o la flexibilitat.

Aquest estudi és el punt de partida per dissenyar les accions de formació del projecte REINMET per a les empreses del sector del metall i de la comarca de l’Anoia.

Consulta l’estudi en aquest enllaç.

Tota la informació sobre REINMET, els cursos de formació previstos i les beques associades en aquest web.

 

Programa Ocupació a la Indústria Local de la Diputació de Barcelona

 

 

Boletín: e-Indústria
Número de boletín: N.6 - Aprenem! (gener 2019)

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Mercat de Treball
Àrea de Desenvolupament Econòmic Local
Travessera de les Corts, 131 - 159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 538
Fax 934 022 525
Ocupació a la Indústria Local

 

Visualitzar el Twitter @economieslocals Visualitzar el Twitter #OcupacióIndústria