Butlletí educ@diba
19 de gener 2023 - #282

Observatori de l'educació local

Nou «Mirades d’Educació»: «Les arts i el cervell: és possible una educació integral que no integri aquests dos factors?»

David Bueno en un moment de la presentació

David Bueno en un moment de la presentació

Aquest vídeo recull la ponència que David Bueno, director de la càtedra de Neuroeducació i professor i investigador de la Universitat de Barcelona, va oferir a la trobada d’inici de curs de la Xarxa d’Escoles Municipals de Música i Arts, celebrada el 9 de novembre de 2022.

«Les arts i el cervell: és possible una educació integral que no integri aquests dos factors?»

Destaquem dues idees clau de la seva intervenció: per una banda, les arts potencien aspectes cognitius que són crucials en els aprenentatges, com ara la creació de novetats i la capacitat d’ajustar-les i de col·locar-les en la vida humana. També són fonamentals en el desenvolupament vital global de les persones. Per l'altra, les arts contribueixen a les missions centrals de l’educació, com ara afavorir la comunicació i el coneixement creatiu (crític i reflexiu) del món exterior i interior per enriquir la vida humana.

Més informació:

La col·lecció «Mirades d’Educació» està formada per 26 títols i ofereix l’enregistrament de les ponències, xerrades, debats i activitats que tenen lloc en el decurs de les diferents trobades que organitza la Gerència de Serveis d’Educació. Abasta temàtiques com ara ensenyaments artístics, èxit educatiu, AEP, ciutats educadores, educació infantil, planificació educativa, equitat, famílies, ecosistema educatiu local o polítiques educatives locals.

Boletín: Educ@diba
Número de boletín: #282 - 19 de gener 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea d'Educació, Esports i Joventut
Gerència de Serveis d'Educació
C/Urgell, 187
Escola Industrial - Edifici del Rellotge, 1ª pl.
08036 Barcelona
T. 934 022 263
https://www.diba.cat/educacio
Butlletins anteriors
Podeu adreçar-vos a:
gsed.educacio@diba.cat

Facebook Twitter Youtube Instagram Comunitat virtual