Butlletí educ@diba
6 de març 2023 - #285

Catàleg i convocatòries

Aprovem tres fons de prestació econòmica per un valor total de 4.700.000 €

Amb una dotació de 900.000 €, el fons destinat al finançament de programes educatius de petits municipis beneficia a 180 municipis menors de 5.000 habitants. Aquests ajuts es destinaran al desplegament d’actuacions i programes en el marc de la ciutat educadora i les polítiques d’orientació i suport a les transicions educatives, així com d’altres actuacions de prevenció de l’abandonament escolar prematur i de promoció i desenvolupament de noves oportunitats eductives. L’objectiu és facilitar la tramitació dels ajuts als municipis petits, flexibilitzar la implementació dels projectes educatius i assolir la màxima cobertura territorial possible. La distribució respon a criteris poblacionals que afavoreixen els municipis de menor població.

Els altres dos fons estan vinculats a l’àmbit d’Equipaments 2030 responsables i educadors:


D’una banda, el fons de finançament per a la millora socioeducativa, amb un pressupost de 2.353.512 €, que es destinaran a cobrir despeses de funcionament dels centres educatius de titularitat municipal: escoles d'educació especial, centres d'ensenyaments musicals i artístics i escoles de formació d’adults. Se'n beneficiaran 170 centres educatius de titularitat municipal de 127 ens locals, xifra que suposa una millora respecte a anteriors catàlegs.

D'altra banda, el fons del Programa específic de refugis climàtics, de 1.500.000 €, ajuda econòmicament els ens locals de la província de Barcelona per contribuir a la creació i el funcionament de refugis climàtics als equipaments de titularitat municipal educatius, esportius i de joventut, i a les accions responsables i educadores: participatives, accessibles, igualitàries i sostenibles que s'hi duguin a terme. Se'n beneficiaran 298 ens local i 3 entitats municipals descentralitzades (EMD).

Boletín: Educ@diba
Número de boletín: #285 - 6 de març 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea d'Educació, Esports i Joventut
Gerència de Serveis d'Educació
C/Urgell, 187
Escola Industrial - Edifici del Rellotge, 1ª pl.
08036 Barcelona
T. 934 022 263
https://www.diba.cat/educacio
Butlletins anteriors
Podeu adreçar-vos a:
gsed.educacio@diba.cat

Facebook Twitter Youtube Instagram Comunitat virtual