Butlletí educ@diba
16 de juliol 2024 - #299

Destacat

Us esperem al proper Fòrum Local d’Educació, en el què reflexionarem sobre la importància fonamental de l'educació en la millora del benestar emocional i la manera com les emocions i l'educació emocional influeixen en els processos d'aprenentatge i en els itineraris educatius i vitals de les persones.

Podeu consultar tota la informació i fer la inscripció aquí.

Ir arriba

Actualitat de la Gerència de Serveis d'Educació

Un estiu refrescant

Arriben les vacances d'estiu, un bon moment per refrescar alguns continguts que hem publicat els darrers mesos a l’Àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona.

És una selecció de lectures breus, altres que requereixen ser llegides en profunditat així com també vídeos.

Inscriu-te a les formacions de setembre a novembre

Consulta al nostre web tota la informació (dates, continguts, docents, inscripció...) dels cursos i seminaris en línia dels propers mesos.

Inscriu-t'hi i reserva les dates a l'agenda.

Nova publicació: «Reptes i oportunitats de present i de futur del sistema educatiu»

Els reptes que afronta el sistema educatiu superen l’àmbit estrictament escolar. Per aquest motiu, cal enfortir el vincle entre administracions i entitats per guanyar eficàcia i eficiència. Núria Larroya explica les línies estratègiques i els quatre canvis urgents i crítics que cal dur a terme per encarar-los.

64 municipis participen en la 19a edició dels Cercles de Comparació Intermunicipal d’Escoles Bressol

Els dies 26 i 28 de juny es va fer el taller d’escoles bressol municipals de la 19a edició amb dades del curs 2022-2023.

Aquest any, 64 municipis van participar en els Cercles i van valorar els tallers amb una nota de 9,2.

Recursos per a ens locals amb el termini de sol·licitud obert

Recordeu que fins al 31 d’octubre de 2024 podeu sol·licitar els recursos següents: «Finançament per a la figura de coordinació local d'orientació i acompanyament», «Accions, fires i jornades d'orientació educativa», «Benestar emocional per a l'aprenentatge» i «Orientació i acompanyament en escoles municipals de persones adultes». I fins al 31 de desembre de 2024 també podeu sol·licitar les exposicions itinerants: «Transitar, orientar-se en un món canviant» i «Indestructibles, una mirada a la generació del futur d'Àfrica».

Primer laboratori NOE: com es pot millorar la col·laboració entre municipis i centres educatius?

El 28 de juny passat, es va celebrar amb èxit el primer laboratori NOE, centrat a proposar noves eines per potenciar la col·laboració entre els ens locals i els centres educatius en l’àmbit de l’orientació i l’acompanyament en les transicions educatives, com a aspecte clau de la prevenció i l’atenció de l’absentisme escolar i l’abandonament escolar prematur.

Recursos

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea d'Educació, Esports i Joventut
Gerència de Serveis d'Educació
C/Urgell, 187
Escola Industrial - Edifici del Rellotge, 1ª pl.
08036 Barcelona
T. 934 022 263
https://www.diba.cat/educacio
Butlletins anteriors
Podeu adreçar-vos a:
gsed.educacio@diba.cat

Facebook Twitter Youtube Instagram Comunitat virtual