Habitatge, Urbanisme i Activitats - juny 2014

Butlletins
juny 2014 - #61

Activitats

Publicada la Guia de verificació d’activitats comunicades

Aquest mes de maig s'ha publicat la Guia per a l'elaboració de plans de verificació d'activitats comunicades, elaborada des de la Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats.

La Guia és una eina de suport i consulta pràctica en la redacció d'aquests plans i programes de verificació i conté models de protocols d'actuació i d'actes d'inspecció. 

Aquesta Guia ha de permetre, així mateix, enfortir i adaptar els serveis d'inspecció municipals al nou context normatiu sorgit arrel de la Directiva de serveis.

Un dels principis que va instaurar la Directiva de serveis va ser el d'intervenció mínima en la implantació de les activitats. Això ha comportat que, en l'actualitat, la majoria de les activitats estan subjectes al règim de comunicació prèvia o de declaració responsable.

Amb aquesta important mesura es pretén agilitar i simplificar la implantació de noves activitats. No obstant, això no comporta que l'Administració no hagi de dur a terme cap tipus de control sobre aquestes activitats, sinó un canvi del moment en que s'efectuaran els controls.

Per la presentació de la Guia s'han dut a terme dues jornades de formació en verificació i control d'activitats que han permès els seus participants, tècnics d'activitats dels ajuntaments de la província, aprofundir en el règim general d'intervenció de les activitats subjectes a comunicació i declaració responsable, en la responsabilitat municipal en la verificació d'aquest tipus d'activitats i en els aspectes tributaris vinculats a la taxa que pot donar cobertura al servei de verificació i inspecció d' activitats.

Podeu consultar i descarregar-vos la Guia per a l'elaboració de plans de verificació d'activitats comunicades clicant al següent enllaç 

Per una altra banda, els ajuntaments poden sol·licitar a la Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats suport en la redacció dels Plans de verificació d'activitats comunicades a través del Catàleg de Serveis 2014. Més informació en aquest enllaç

  

  


Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats