Habitatge, Urbanisme i Activitats - novembre 2014

Butlletins
novembre 2014 - #64

Activitats

Calaf rep el Pla d'autoprotecció de les festes estivals

El passat 20 d'octubre el diputat d'Infraestructures, Urbanisme i Habitatge, Marc Castells, ha entregat a l'alcaldessa de l'Ajuntament de Calaf, Maria Antonia Trullàs, el Pla d'Autoprotecció Municipal de les Festes estivals del municipi.

El Pla d'Autoprotecció Municipal de les Festes estivals de Calaf, té com a objectiu establir l'organització i els procediments mínims d'actuació per donar resposta a situacions d'emergència susceptibles de produir-se o aparèixer en el decurs dels actes al carrer organitzats en motiu de les esmentades festes d'estiu.

Aquestes festes són organitzades per l'Ajuntament i tenen lloc des de finals de juny al primer cap de setmana de setembre.

En concret el Pla engloba actes al carrer com mercats, fires tradicionals, música, teatre, concerts, esdeveniments esportius, sardanes, cercaviles, espectacles infantils i castell de focs de menys de 50kg de càrrega explosiva.

L'objectiu d'aquest PAU és preparar els mitjans humans i tècnics necessaris per fer front a les emergències que puguin esdevenir-se durant el desenvolupament dels esmentats actes.

Per això, s'han identificat i analitzat els diferents espais on s'hi duen a terme activitats, s'han calculat els aforaments màxims i s'ha fet un anàlisi de risc, de les vies d'evacuació i de les mesures de seguretat tant en situacions d'ús normal com en cas d'esdeveniments d'alta ocupació.

Així mateix, s'ha fet un inventari i una descripció dels mitjans i mesures d'autoprotecció disponibles.

En darrer lloc, el document del Pla conté un Manual d'Actuació que té per objecte l'establiment de les mesures de resposta necessàries per poder actuar d'acord amb la forma prevista en qualsevol situació d'emergència que es pugui donar a l'activitat. Això permeten disposar d'uns procediments clars i detallats que eviten al màxim la improvisació en cas d'emergència, minimitzant el risc d'actuacions incorrectes i per tant situacions de perill.

Aquest Manual va dirigit a tot el personal de l'activitat que formarà part de l'estructura de resposta, amb la intenció de que pugui afrontar de forma àgil qualsevol emergència que sigui detectada, salvaguardant la seva seguretat i la dels assistents a l'acte.

La redacció de Plans d'Autoprotecció i Plans d'emergència municipals  és un recurs que ofereix l'Oficina d'Activitats i Urbanisme en el Catàleg de Serveis del 2014. L'objectiu d'aquesta assistència és facilitar als ajuntaments de la província el compliment del Decret 82/2010, de 29 de juny, pel qual s'aprova el catàleg d'activitats i centres obligats a adoptar mesures d'autoprotecció. 


Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats