Habitatge, Urbanisme i Activitats - febrer 2015

Butlletins
febrer 2015 - #66

Activitats

Lliurat en mà el Pla Específic Municipal de la Festa Major d’Òdena

El passat 10 de desembre, el diputat d'Infraestructures, Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, va lliurar a l'alcalde d'Òdena, Pep Solé, el Pla Específic Municipal (PEM) de la seva Festa Major, redactat per l'Àrea de Territori i Sostenibilitat.

Aquest pla té com a objectiu establir l'organització i els procediments mínims d'actuació dels organismes, serveis i entitats que col·laboren en els diferents actes de la festa major del municipi per tal de poder fer front a les situacions de risc o emergència durant el període de temps en què es desenvolupen.

En concret, engloba els actes organitzats per l'Ajuntament que se celebren al carrer, com són un partit de futbol, les actuacions musicals de la festa jove, l'acte de proclamació de les pubilletes i els hereuets, un concurs de sardanes, un ball popular i cercavila, i una mostra de vins i misteles.

El PEM recull les informacions tècniques necessàries per evitar les causes de les emergències i disposar de persones organitzades i formades que garanteixin rapidesa i eficàcia en les accions a emprendre per al control de les emergències. També busca tenir informats tots els ocupants de com han d'actuar davant d'una emergència i en condicions normals, per a la seva prevenció.

El document del pla conté un manual d'actuació que estableix les mesures de resposta necessàries per poder actuar, d'acord amb la forma prevista, en qualsevol situació d'emergència que es pugui donar a l'activitat. Això permet disposar d'uns procediments clars i detallats que eviten al màxim la improvisació en cas d'emergència, minimitzant el risc d'actuacions incorrectes i, per tant, situacions de perill.

Aquest manual va dirigit a tot el personal de l'activitat que formarà part de l'estructura de resposta, amb la intenció que qualsevol emergència que sigui detectada es pugui afrontar de forma àgil, salvaguardant la seva seguretat i la dels assistents a l'acte.

La redacció de Plans d'autoprotecció i Plans d'emergència municipals és un recurs que ofereix l'Oficina d'Activitats i Urbanisme en el Catàleg de Serveis del 2014. Aquesta assistència té per finalitat facilitar als ajuntaments de la província el compliment del Decret 82/2010, de 29 de juny, pel qual s'aprova el catàleg d'activitats i centres obligats a adoptar mesures d'autoprotecció.  


Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats