Habitatge, Urbanisme i Activitats - maig 2015

Butlletins
maig 2015 - #69

Habitatge

Montgat disposa del primer Pla Local d'Habitatge de nou format

Coincidint amb l'aprovació del nou Pla per al dret a l'habitatge de Catalunya, la GSHUA ha tornat a impulsar el suport a la redacció de Plans Locals d'Habitatge (PLH), definint un nou format de Plans simplificat, més flexible i adaptat a l'actual context que, sense renunciar a la realització d'una diagnosi global del tema de l'habitatge i a definir propostes d'abast divers i naturalesa multisectorial, es configura com  un "full de ruta" destinat a orientar la presa de decisions municipal. 

Com a prova pilot d'aquest nou enfocament, es va acordar amb l'Ajuntament de Montgat la realització del Pla Local d'Habitatge, recentment lliurat. El document, una vegada diagnosticat l'estat de l'habitatge al municipi, proposa una sèrie d'actuacions articulades al voltant de sis programes dirigits a :

• La mobilització del parc vacant privat i la creació d'habitatge de lloguer a preu assequible.

• El foment de models alternatius d'accés i de tinença d'habitatge.

• El suport als problemes de pagament de l'habitatge.

• L'adequació del planejament urbanístic vinculat a la política d'habitatge.

• El foment de la rehabilitació i millora del parc residencial privat.

• La creació i gestió del Patrimoni Municipal de Sòl i Habitatge.

Igualment, el pla fa èmfasi en la definició de canals que afavoreixin la gestió i finançament de les propostes, i per tant la seva execució. En aquets sentit, fa èmfasi en l'enfortiment i millora de la coordinació entre els serveis municipals relacionats amb l'habitatge i d'aquests amb la resta d'agents, públics i privats, que ja juguen o que poden jugar algun paper significatiu al municipi.

Actualment, la GSHUA està desenvolupant aquest nou format de PLH en altres municipis, canalitzat mitjançant el suport al disseny de polítiques locals d'habitatge recollit al Catàleg de Serveis. Podeu consultar el següent enllaç


Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats