Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2020 - #103

Habitatge

Es lliura l'Estudi de Viabilitat de projectes de masoveria urbana a Vilassar de Dalt

El document explora les possibilitats i limitacions de la masoveria urbana per proveir habitatge per a llars en risc d'exclusió residencial.

L'Ajuntament de Vilassar de Dalt volia iniciar un programa de masoveria urbana per mobilitzar i dinamitzar el parc d'habitatge buit concentrat principalment al casc antic del municipi. A través de la masoveria urbana es pretén facilitar l'emancipació de la població jove i augmentar el parc d'habitatge de lloguer.
L'Ajuntament, va creure que una bona manera d'impulsar el programa era iniciar una prova pilot amb habitatges de propietat municipal, per ajudar a despertar l'interès i difondre el model entre persones interessades, tant masoveres com propietàries. Posteriorment l'Ajuntament va optar per focalitzar el tipus de masover adjudicatari a un perfil més social i necessitat d'habitatge a emergència.
L'estudi recull les diferents alternatives ajustades a diferents perfils de persones masoveres, simulant diferents maneres de distribuir els costos del programa entre ajuntament i persones beneficiàries –segons la seva capacitat econòmica. El document també inclou unes bases d'adjudicació de masoveria amb un perfil més social i uns possibles barems d'adjudicació i la guia pel desplegament de la masoveria urbana al municipi.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #103 - Juliol 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua