Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2020 - #103

Habitatge

Participació en el curs en línia sobre la gestió del parc públic organitzat per la Diputació de Girona

La sessió, que va tenir lloc el dia 5 de maig, ha tractat sobre la cessió d’habitatges privats a l’Administració local i la seva fiscalitat.

La trobada virtual ha comptat amb l’assistència de quasi quaranta persones, entre càrrecs electes i tècnics de l’Administració local de la demarcació de Girona.
 
L’Oficina d’Habitatge s’ha centrat en l’exposició, d’una banda dels aspectes normatius que regulen la cessió. Ha analitzat tant la visió jurídica dels diferents contractes com la seva fiscalitat, i de l’altra, ha descrit els aspectes més pràctics que un Ajuntament o Consell Comarcal ha de tenir en compte a l’hora d’implantar un programa de cessió.
 
En la mateixa ponència, la Isabel Ezpeleta i la Marta Pradal han presentat l’experiència recollida en el grup de treball sobre la cessió d’habitatge que va crear amb els Ajuntaments de Viladecans, Vilanova i la Geltrú, Sant Vicenç dels Horts, Vilafranca del Penedès, Mataró i el Prat de Llobregat. En aquest grup de treball, també es va comptar amb la participació de  la Diputació de Girona i de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.
 
El curs, emmarcat dins del Pla de formació en habitatge de la Diputació de Girona té l'objectiu de donar a conèixer les actuacions i els processos que els ens locals poden dur a terme per gestionar el seu parc d'habitatges destinat a polítiques públiques, tant el que és de propietat municipal com el que és cedit per tercers. És habitual la col·laboració en matèria d’habitatge entre les dues Diputacions que s’articula a través d’un conveni interadministratiu amb l’objectiu de treballar conjuntament en la creació de coneixement i en la formació en matèria de polítiques públiques d’habitatges.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #103 - Juliol 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua