Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2020 - #103

Urbanisme

Lliurat a Arenys de Mar l'estudi de Diagnosi i Estratègia d’actuació urbanística a l'urbanització Les Roses

L’estudi analitza els criteris d'intervenció per a la consideració de sòl urbà consolidat un cop finalitzat tot el procés de regularització.

Amb una superfície que no arriba a les 4 ha, es tracta d’una urbanització residencial d’habitatges unifamiliars aïllats desenvolupada a finals dels anys 60, que compleix els requisits que defineix la Llei 3/2009 de regularització i millora d’urbanitzacions amb dèficits urbanístics, per ser categoritzada com a tal.

El POUM vigent delimita l’àmbit com un polígon d’actuació urbanística amb l’objectiu de formalitzar les cessions pendents i de resoldre les mancances en els serveis urbanístics bàsics, per poder assolir no sols la seva regularització definitiva sinó també per permetre la seva integració en el teixit urbà consolidat del municipi.

El DIES lliurat (estudi de diagnosi i estratègies) estableix recomanacions referents, precisament, a la tramitació dels expedients de gestió i execució urbanística necessaris pel seu desenvolupament de cara a la consecució d’aquest objectiu. Amb aquesta finalitat, l’estudi analitza la viabilitat tècnica, econòmica i temporal de l’actuació, tot estimant el cost que suposarà l’actuació per cadascuna de les 45 parcel·les que conformen la urbanització, en base a 3 possibles escenaris o alternatives d’execució amb les que desenvolupar el projecte d’urbanització.

El treball argumenta i justifica quin és el sistema d’actuació més adient per garantir la viabilitat del projecte de reparcel·lació, alhora que fa una estimació de la repercussió econòmica per parcel·la de l’expedient de distribució de beneficis i càrregues.

L’estudi conclou amb un llistat de treballs i tasques prèvies a fer abans d’iniciar el procediment formal de gestió urbanística, entre els que destaca la necessària verificació de les circumstàncies de solvència econòmica de les famílies per assegurar que podran suportar la despesa d’urbanització o per replantejar el canvi en el sistema d’actuació, tot valorant els pros i contres de cadascuna de les alternatives.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #103 - Juliol 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua