Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2020 - #103

Cursos i jornades

El Servei d'Urbanisme ha celebrat el segon taller en línia d'urbanisme “Volums disconformes i fora d’ordenació”

L'edició aporta criteris de sistematització i actuació en el tractament d'edificacions i volums que no s’adeqüen al planejament vigent.

Els efectes del planejament urbanístic sobre les construccions i usos preexistents ha generat al llarg del anys un enorme conjunt d’edificacions que, total o parcialment, es troben en situació de “Fora d’ordenació” o de “Volum disconforme”. Aquests casos afecten tant a construccions que el seu dia es van fer de manera regular com irregular. Les casuístiques de gestió d’aquests volums i espais no adequats a l’ordenació física són molt variades i sovint conflictives.

Aquestes qüestions generen grans dificultats d’actuació a les administracions locals, fet davant del qual el Servei d’urbanisme vol respondre amb una acció formativa molt especialitzada i que compta amb una enorme demanda per part dels responsables i tècnics locals.

El Taller, que es celebra durant el dies 29 de juny, 6, 13 i 20 de juliol, aborda aquestes casuístiques al llarg de quatre sessions d’1h30m, amb una orientació pràctica i ha comptat amb l’assistència de més de 130 tècnics i tècniques municipals. La docència i enfocament del Taller els han exercit l’advocat Pablo Molina i l’urbanista Joan Badia, amb l’aportacó a la darrera sessió del Magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya Héctor García Morago.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #103 - Juliol 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua