Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2020 - #103

Cursos i jornades

L’Oficina d’Habitatge organitza webinars per informar sobre les mesures d’habitatge relacionades amb la COVID-19

El cicle de seminaris per videoconferència, cel·lebrat amb la col·laboració de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC).

L'objectiu dels webinars va ser analitzar, debatre i resoldre dubtes sobre la nova legislació d’emergència en habitatge adoptada amb motiu de la COVID-19.

El cicle estava format per tres càpsules, amb una càrrega lectiva d’una hora i mitja cadascuna, que es van impartir setmanalment. A cada sessió hi han participat més de 100 persones, entre personal tècnic dels serveis locals d’habitatge de les entitats locals de la demarcació de Barcelona i personal del Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH).

La metodologia dels tres webinars va consistir en una exposició inicial del marc jurídic, a càrrec d’un advocat especialista, i una explicació sobre la implementació de les diferents prestacions públiques que preveu la norma, que en les dues primeres sessions faran els responsables de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

El Cicle va començar el dijous 28 de maig amb la sessió sobre "Ajuts econòmics al pagament del deute arrendatici de famílies vulnerables arran del COVID-19", en què es va explicar el funcionament de la línia d’avals de l’Estat en conveni amb l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) per al finançament del deute arrendatici, previst al R.D.Llei 11/2020, i es van donar detalls de la línia d’ajuts econòmics al lloguer COVID-19 aprovada per la Generalitat de Catalunya. El segon webinar es va fer el 4 de juny i va tractar les "Moratòries en el pagament del deute hipotecari i arrendatici de famílies vulnerables arran del COVID-19". El Cicle va acabar el dia 11 de juny amb el webinar: "Altres mesures en matèria d’habitatge arran del COVID-19" on es  van donar a conèixer altres mesures com la pròrroga extraordinària dels contractes d’arrendament d’habitatge o la suspensió de les ordres judicials de llançament durant la vigència de l’estat d’alarma.

Els materials del webinar estan disponibles a la Comunitat Virtual de la Xarxa de Serveis Locals d’Habitatge de la Diputació de Barcelona.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #103 - Juliol 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua