Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2020 - #104

Habitatge

L’Ajuntament de Barberà del Vallès disposa de l’Estudi de Viabilitat de Cooperatives en Cessió d’ús

El document explora diferents alternatives possibles per identificar els aspectes que afavoreixen o dificulten la seva viabilitat.

L’Ajuntament de Barberà valora la possibilitat de proporcionar sòl per desenvolupar-hi un projecte d'habitatge cooperatiu en règim de cessió d'ús que permeti atendre la necessitat social d'habitatge al municipi i mobilitzar el patrimoni públic disponible. Per aquest motiu, l’Ajuntament va sol·licitar assistència a l’Oficina d’Habitatge per fer un estudi de viabilitat en un solar municipal.

El document lliurat explora diferents alternatives amb la finalitat d’identificar els aspectes que poden afavorir o dificultar la viabilitat del projecte, com la qualificació d’habitatge de protecció oficial o la ubicació de les places d’aparcament. En aquest cas la promoció s’ha estudiat amb un possible encaix de 18 habitatges, sense esgotar el sostre màxim consolidable per optimitzar els costos de construcció.

El sistema d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús es basa en l’organització cooperativa i sense ànim de lucre per proveir habitatge digne a un preu assequible a les persones sòcies. Es tracta d'un model comunitari basat en l'autoorganització i l’apoderament de la ciutadania per cobrir les necessitats d'habitatge. Tant la promoció com la construcció estan impulsades per les futures persones habitants, cosa que permet desenvolupar projectes de convivència comunitaris, participatius i solidaris.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #104 - Octubre 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua