Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2020 - #104

Habitatge

L’Oficina d’Habitatge lliura un estudi de viabilitat d’obra nova a Castellar del Vallès

La promoció permetria crear 30 habitatges de diferents modalitats, preferentment de protecció oficial de lloguer, per ampliar el parc públic.

Davant la limitada oferta de lloguer assequible al municipi, l’Ajuntament de Castellar del Vallès està interessat en impulsar una nova promoció en un solar municipal. El sòl està parcialment qualificat d’HPO per tant també permetria construir una part dels habitatges resultants en règim lliure. Aquesta particularitat ofereix un ventall de possibilitats més ampli respecte la gestió de la promoció.

L’edifici permetria l’encaix de 30 habitatges, majoritàriament de 3 habitacions amb aparcament i traster. Tindrien una ventilació creuada, sales d’estar orientades a sud-est i àmplies terrasses per fer-hi vida. L’edifici disposaria d’un espai d’aparcament de bicicletes, coberta plana per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques, sistema d’instal·lacions centralitzat i qualificació energètica NZEB (Nearly Zero Energy Building).

A nivell de gestió, l’estudi ha aprofundit en 3 opcions: promoció pública dels habitatges de lloguer, on l’Ajuntament actuaria com a promotor; promoció público-privada mitjançant un dret de superfície, on  caldria comptar amb un operador privat; o la promoció privada mitjançant permuta amb o sense aportació econòmica per part de l’ajuntament amb obtenció directa d’habitatges.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #104 - Octubre 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua