Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2020 - #104

Habitatge

Lliurats els Estudis per a la intervenció en habitatges desocupats d’Artés, Premià de Mar, Sant Celoni i Sant Vicenç de Castellet

Aquests estudis tenen la finalitat de detectar els habitatges buits i establir actuacions per incrementar el parc d’habitatge destinat a lloguer social i assequible.

L’Oficina d’Habitatge ha lliurat els Estudis d’Estratègies sectorials per a la mobilització i intervenció en habitatges desocupats i situacions anòmales als municipis d’Artés, Premià de Mar, Sant Celoni i Sant Vicenç de Castellet. 

La problemàtica generada pels habitatges desocupats s’ha agreujat després de la crisi i emergència residencial provocada per la bombolla immobiliària. En els darrers anys, ha anat entrant amb força a les agendes polítiques municipals, que cada vegada doten les polítiques d’habitatge d’estructures millor definides i de més recursos. Les Estratègies sectorials per a la mobilització i intervenció en habitatges desocupats i situacions anòmales volen ser una eina pràctica per als ajuntaments, que els faciliti la presa de decisions en relació a l’estratègia i els instruments a desenvolupar per mobilitzar el parc d’habitatges buits al municipi.

El treball consta de dues fases: una primera fase, d’anàlisi i diagnosi, que dona una aproximació quantitativa i geolocalitzada del parc d’habitatges desocupats del municipi, a partir de dades estadístiques existents, indicadors i les dades aportades per l’Ajuntament. Totes aquestes dades s’integren en una eina web (QlikView) que permet obtenir una fotografia dels habitatges amb indicis de desocupació al municipi en un moment concret. La segona fase, de propostes, on es revisen els instruments d’intervenció en els habitatges desocupats, i es classifiquen en diferents tipologies: mesures de coneixement del parc, mesures de prevenció, mesures de foment, mesures d’intervenció i mesures penalitzadores o de sanció.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #104 - Octubre 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua