Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2020 - #104

Habitatge

S’amplia la cobertura del Servei d’intermediació en Deutes de l’Habitatge amb un nou punt a Vic

El SIDH va adreçat a aquelles persones o famílies del municipi que es troben en dificultats per pagar el préstec, el crèdit hipotecari o el lloguer.

La xarxa SIDH està impulsada per la Diputació de Barcelona i concertada amb els ajuntaments, els consells comarcals, els col·legis d’advocats i la Generalitat de Catalunya a la demarcació de Barcelona.

Justament, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, valora molt positivament l’entrada en aquesta xarxa perquè «continuem avançant cap a una administració més oberta i propera a la ciutadania i amb serveis de qualitat per assegurar el dret a l’habitatge. A Vic tenim clar que les persones estan al centre de les polítiques i per això despleguem el model de ciutat a la mesura humana».

Per la seva banda, el diputat d’Infraestructures i Espais naturals de la Diputació de Barcelona, Pere Pons, explica que «l’objectiu d’aquest servei és evitar la pèrdua de l’habitatge principal i prevenir situacions d’emergència habitacional i de risc d'exclusió residencial. Per això, en el servei es coordinen de manera eficaç totes les administracions i actors que poden ajudar les famílies que estan en aquesta greu situació o preveuen que no el podran fer efectiu en el futur.».

I des de la Generalitat, el director de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Jaume, Fornt,  ha remarcat «la voluntat de la Generalitat és tenir presència en tot el territori perquè les famílies que es trobin amb dificultats per fer els pagaments del lloguer o la hipoteca  puguin tenir un assessorament de la manera més propera possible. Per això,  des del servei de mediació d’Ofideute ja  tenim  85 punts d’assessorament oberts a tot el territori català».

El punt SIDH de Vic compta amb la implicació del Col·legi d’Advocats de Vic i per això el seu degà, Rogeli Montoliu, afegeix que «els advocats i les advocades del nostre Col·legi que presten aquest servei d’orientació jurídica, específica en l’àmbit de l’habitatge, compten amb una formació especialitzada en la matèria, qualificació professional que els permet identificar la millor solució per a cada cas en el que intervenen, donant una atenció personalitzada als usuaris del referit servei i mediant amb les entitats financeres amb l’objectiu d’arribar a un acord per tal d’evitar, sempre que és possible, que aquelles persones que no poden fer front al pagament de la hipoteca o del lloguer - persones a les que s’adreça aquest servei - perdin el seu habitatge».

Vic

En el cas de Vic, la obertura del SIDH té la voluntat de reforçar l’atenció que ja s’estava oferint a la ciutadania des de l’Oficina d’Intermediació Hipotecària. L’entrada en funcionament del SIDH comporta dedicar més recursos a aquesta atenció, amb la incorporació d’una nova persona com a mediadora —lletrada de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Vic – Icavic. Amb una dedicació de sis hores setmanals, el servei ofereix atenció les persones que tenen problemes de pagament de l’habitatge o que preveuen tenir-ne.

Desplegament territorial

El SIDH de Vic s’afegeix als 41 punts d’atenció d’abast municipal, supramunicipal o comarcal, amb els quals es dona servei al conjunt de territori de la demarcació de Barcelona.

Els punts SIDH en funcionament, en molts casos d’abast supramunicipal o comarcal, estan ubicats als següents municipis: Arenys de Mar, Badalona, Barberà del Vallès, Berga, Caldes de Montbui, Calella, Cardedeu, Castellar del Vallès, Castelldefels, Esplugues de Llobregat, Gavà, Granollers (dos punts), l'Hospitalet de Llobregat, Igualada, Manresa (dos punts), Martorell, Mataró (dos punts),  Mollet del Vallès, Moià, Montcada i Reixac, Pineda de Mar, el Prat de Llobregat, Premià de Mar, Sant Adrià del Besòs, Sant Boi de Llobregat, Sant Celoni, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat (dos punts), Sant Quirze del Vallès, Sant Sadurní d’Anoia, Santa Coloma de Gramenet, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa, Vic (dos punts), Viladecans, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú, amb dos punts.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #104 - Octubre 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua