Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2020 - #104

Urbanisme

El Servei d'Urbanisme lliura a Sora el Pla especial de catàleg de masies per a la seva aprovació inicial

Sora rep el Pla especial de catàleg de masies, cases rurals i altres construccions en sòl no urbanitzable i la Modificació puntual de les normes subsidiàries.

El Pla Especial de Catàleg de masies, cases rurals i altres construccions en sòl no urbanitzable (PEM) és l’instrument d’ordenació urbanística destinat a identificar les edificacions situades en aquesta tipologia de sòl, susceptibles de reconstrucció o rehabilitació, justificar les raons que determinen la seva preservació i recuperació, i regular normativament les intervencions futures (en el marc de les quals es podran atorgar les llicències i autoritzacions que correspongui).

L’any 2018 es va iniciar la redacció del PEM de Sora amb l’avanç que va ser sotmès a avaluació ambiental estratègica simplificada. A partir d’aquest avanç i dels informes de diferents organismes s’han desenvolupat els documents per aprovació inicial. 

La legislació urbanística vigent contempla una sèrie de paràmetres en totes aquestes construccions del SNU incompatibles amb l’actual planejament general del municipi. Per tal de fer-los compatibles amb el nou PEM, ha requerit redactar en paral·lel una Modificació Puntual de les Normes Subsidiàries (MPNNSS). Aquesta modificació permetrà la regulació que estableix la legislació urbanística en les masies, cases rurals i altres construccions i remetrà la seva regulació en detall al PEM.

Els documents lliurats, corresponents a l’aprovació inicial del PEM i de la MPNNSS, proposa catalogar 64 elements i fixa quins són els criteris per la seva restauració, rehabilitació i reconstrucció, quins usos es permeten i les possibilitats de fer-hi ampliacions o de dividir la propietat en la normativa a nivell genèric i en la fitxa corresponent de cada element de manera individualitzada.

Com a objectius, cal destacar la fixació de residents al territori, protegir i preservar aquells habitatges existents i el reforç i la promoció de l’activitat turística i de servei del municipi, com a conseqüència de l’alt valor del medi natural on s’emplaça.

Aquests documents seran sotmesos a la preceptiva informació pública i respecte els quals es sol·licitaran, per part de l’Ajuntament, els corresponents informes dels organismes afectats per raó de les seves competències sectorials. A partir d’aquests documents, l’Ajuntament continuarà la MPNNSS i el PEM amb el suport de la GSHUA fins a la seva aprovació definitiva i posterior publicació.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #104 - Octubre 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua